Dollármilliók, duzzadó izmok, palánkrengető zsákolások, csillogó sztárok. Sorolhatnánk napestig a jelzőket, amelyek az észak-amerikai kosárlabda bajnokság (NBA) kapcsán beugrik az embernek itt Európa közepén. A földkerekség legjobb bajnokságában azonban nem csak a pályán mutatott játék és a körítés kivételes, de a csapatoknál dolgozó szakemberek is. Ezt most Gregg Popovich mester megnyilatkozása bizonyítja a legjobban, aki az Oklahoma ellen ma hajnalban elveszített találkozó után volt képes humorizálni.
A videó megnézése előtt tudni kell, hogy a nyugati főcsoport döntőjében a San Antonio Spurs mindkét hazai meccsét megnyerte a Thunder ellen. Ráadásul mindkettőt simán, hiszen az ellenfélnél Durant és Westbrook mellett hiányzott a védelem oszlopa, Serge Ibaka. A kiváló centerről tíz napja (a párharc előtt) váltig állították, hogy vádlisérülése miatt idén már semmiképpen nem játszhat, a teljes szezonra kidőlt. Éppen ezért robbant bombaként a hír két napja, amely szerint fájdalmai ellenére Ibaka mégis vállalja a játékot. A harmadik meccsen aztán a center remekelt is, hátán vitte el a csapatot a szépítést jelentő győzelemig. Na erre az esetre reagált Popovich mester az alábbi rövid videóban, amikor a sajtótájékoztatón nekiszegezték a kérdést, hogy mi a helyzet argentin klasszisa, a negyedik negyed végén lesántikáló Manu Ginóbili kapcsán:
NBA
Hosszabbításban buktak el Curryék, a Memphisé az utolsó hely a rájátszásban
22/05/2021 08:10
"Rendben lesz.... vagy a rájátszás hátralevő részére kidőlt"
- mondta a fenti interjúban a mester, aki utolsó szavaival nyilvánvalóan a korábban Ibaka kiválását mantra-szerűen ismételgető Thunderre utalt. Popovich aztán némi hatásszünet után hozzátette:
"Ha ez ember veszít, akkor is tudjon nevetni. Ez kosárlabda, nyerni akartunk, de ettől még mosolyoghatunk"
Mondhatjuk persze, hogy a négyszeres NBA-bajnok mester eddigi pedigréjével könnyen viccel és buzdít mosolygásra. De ki tudja, lehet, hogy éppen ez a mentalitás - a vereség utáni pillanatokban nem kezd el bírózni, karót nyelve szomorkodni vagy újságírókat felfaló tekintettel sablonokat dobálni - repítette őt ilyen magasságokba...
NBA
Extra izgalom vagy profitéhségből elkövetett igazságtalanság?
18/05/2021 11:11
Kosárlabda
Nyert a Lakers, egyre közelebb vannak a rájátszáshoz
16/05/2021 07:31