Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Dávid Kornél: A férfi kosárválogatottnak van esélye kijutni a vb-re

Eurosport Magyarország

Publikálva 20/09/2022 - 12:29 GMT+2

Dávid Kornél, az egyetlen magyar NBA-játékos annak ellenére hasznosnak ítélte a válogatott szereplését a vasárnap spanyol győzelemmel véget ért férfi kosárlabda Európa-bajnokságon, hogy annak kölni csoportjában a csapat öt vereséggel az utolsó helyen zárt.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott

Fotó: MTI

Dávid Kornél az öt vereség ellenére is hasznosnak látja a magyarok Eb-szereplését

Dávid Kornél az M1-en kifejtette: a magyar kosárlabda és a magyar válogatott életében is nagyon fontos, hogy a nemzeti együttes egymást követően két kontinensbajnokságon vehetett részt. Hozzátette: a gárdát a legerősebb csoportba sorolták az Eb-n - a németek, a szlovénok, a franciák, a litvánok és a bosnyákok mellé -, ahol a magyaroknak a papírforma alapján nagyon nehéz lett volna meccset nyerniük.
"Voltak szakaszok, amikor kifejezetten jól, voltak, amikor kevésbé játszottunk jól, de összességében tapasztalatnak nagyon jó volt, és láttuk azt, hogy hová kell fejlődni, ez nem kérdés" - nyilatkozta. Kiemelte: az ellenfelek NBA-ben szereplő játékosok mellett olyan kosarasokra is számíthattak, akik rendszeresen pályára lépnek az Euroligában, míg a magyaroknak csupán egy ilyen emberük akadt Hanga Adám személyében, így erre a szintre "fizikumban, mentálisan mindenképpen fel kell nőni".
Hozzátette: Stojan Ivkovic szövetségi kapitánnyal ellentétben ő jobban örült volna, ha gyengébb csoportba kerül a magyar válogatott, mert akkor nagyobb esély lett volna a sikerélményre, akár egy győzelemre.
November közepén két újabb világbajnoki selejtezőmeccs vár a magyar válogatottra, amely vendégként mérkőzik meg a bosnyák, illetve házigazdaként a cseh együttessel. Dávid osztja Ivkovic kapitány nézőpontját, miszerint a magyar válogatottnak van esélye kijutni a vb-re, amennyiben úgy tud játszani az együttes, amire amúgy képes. Dávid hozzátette: egyelőre még korai lenne azonban ennek az esélynek a nagyságával foglalkozni, abból mindenesetre profitálhatnak a magyarok, hogy az ellenfeleknél az NBA-játékosok biztosan nem állhatnak rendelkezésre, és az Euroligában szereplők részvétele is kérdéses.
"Nálunk is hiányzik majd valószínűleg Hanga Ádám a keretből, az viszont jó, hogy a magyaroknál nem kimondottan az ő személye a meghatározó" - mondta. Hangsúlyozta: Hanga természetesen kulcsember, de mivel sokszor nem tudott már jönni, a társak hozzászokhattak ahhoz, hogy nélküle kell megoldaniuk a feladatokat, ami pedig a válogatott előnyére válhat.
Biztos vagyok benne, hogy nem feltartott kézzel játszunk majd"
- mondta.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés