Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A franciákkal már nem bírtak a címvédőt kiejtő lengyelek a kosár-Eb-n

Eurosport Magyarország

Frissítve 16/09/2022 - 19:34 GMT+2

A francia válogatott jutott be elsőként a vasárnapi döntőbe a férfi kosárlabda Európa-bajnokságon, miután pénteken Berlinben könnyedén legyőzte a lengyel csapatot.

Lengyelország - Franciaország

Fotó: AFP

Férfi kosárlabda Eb - Franciaország az első döntős

Eredmény, elődöntő:
  • Franciaország-Lengyelország 95-54 (15-9, 19-9, 30-18, 31-18)

Az olimpiai ezüst- és világbajnoki bronzérmes franciák számára rögös út vezetett a négy közé, ugyanis a bosnyákokat, a törököket és az olaszokat is hosszabbításos csatában gyűrték le. Vincent Collet kapitány együttese a kölni csoportkör után búcsúzó magyarokkal is alaposan megszenvedett, 12 nappal ezelőtt csak 78-74-re tudta megverni Hanga Ádámékat.
A túloldalon az elődöntő meglepetéscsapata állt, ugyanis a lengyelek a negyeddöntőben a címvédő és favorit Szlovéniát búcsúztatták, főként a Reggio Emiliában a magyar válogatott Mikael Hopkinsszal együtt pattogtató Mateusz Ponitka 26 pontjával. A lengyel együttes előzőleg 1971-ben jutott a legjobb négy közé kontinensviadalon. A két gárda eddigi kilenc Eb-találkozóját rendre a franciák nyerték.
A pénteki összecsapás elképesztő kosárínséggel indult, öt perc elteltével 5-2-t mutatott az eredményjelző. A 12. percben a lengyelek még mindig csak kilenc pontnál tartottak, a nagyszünetben főként a francia Guerschon Yabusele révén - aki a Real Madridban Hanga Ádám klubtársa - 34-18 volt az állás.
Térfélcsere után 21 ponttal megléptek a kékek (39-18), ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs. A fáradtan és hitehagyottan mozgó lengyel együttes már nem tudott újítani, a 64-36-ról induló zárószakaszra pedig nem maradtak izgalmak.
A franciák a vasárnapi döntőben a házigazda németekkel vagy a spanyolokkal találkoznak.
Később:
Németország-Spanyolország 20.30
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés