A "nagyhal" már elkelt a múlt héten (LeBron James visszatért Clevelandbe), így az NBA előző hetének történései talán már nem mozgatnak meg annyi embert. Mi persze a kosárlabda fanatikusok kedvéért összefoglaljuk a kisebb horderejű híreket is az észak-amerikai profi liga utóbbi napjairól.
- James távozása után nincs pánik a Miami Heatnél. A múlt héten már beszámoltunk Chris Bosh maradásáról, nem sokkal később pedig Dwyane Wade is jelezte, számára a Heat marad az első. "Az otthon ott van, ahol az embernek a szíve van. Az otthonom, a városom, a házam" - írta Twitter oldalán a 32 esztendős játékos a maradásról szóló hírt kommentálva. Az ESPN információi szerint a tízszeres All-Star Wade négy évre 60 millió dollárért kötelezte el magát a klubelnök Pat Rileyval. Időközben az is eldőlt, hogy a 34 éves Udonis Haslem is marad Floridában, aki tizenegy szezon óta folyamatosan a Heat keretéhez tartozik, nem mellesleg háromszoros NBA bajnok.
- A Dallas Mavericksben folytatja pályafutását Rashard Lewis. A 34 éves, az előző évben a Heat színeiben 60 meccset játszó bedobó egyetlen szezonra kötelezte el magát Dirk Nowitzkiék együttesénél. Az eddig már 16 NBA szezont (!) lehúzó Lewis legutóbb 4,5 pontot és 16,2 játékpercet átlagolt, így a Mavericks hasznos kiegészítő emberként, főként a hárompontos dobások vonatkozásában számíthat rá. Ez volt legalábbis az eredeti koncepció, ám egy hirtelen orvosi vizsgálat Lewis jobb térdében sérülést mutatott, így a klub érvénytelenítette a szerződést és villámgyorsan Al-Farouq Aminut igazolta le a veterán kosaras helyett.
Liga Endesa
Hanga Ádám bajnok lett a Barcelonával
4 ÓRÁJA
- Nem mintha Gregg Popovichnak bárki is tudna újat mondani, de tény, hogy új segédedzőt igazolt a San Antonio Spurs. Jó választásnak ígérkezik Ettore Messina, aki a legjobb európai trénerek közé tartozik. Az 54 éves mester ugyanis csapataival korábban négyszer nyerte meg az Euroligát, emellett olasz és orosz bajnoki címeket is gyűjtött. A korábban az olasz válogatott mellett is ténykedő (rövid ideig a Lakersnél szaktanácsadóként dolgozó) Messinát főedzőként is sokan szívesen látták volna az NBA-ben, ugyanakkor a bajnoki címvédő Spurs segédedzői állása sem kutya...
- Továbbra is hisz a Dallas újabb bajnoki címében Dirk Nowitzki, aki saját bevallása szerint nem kevés pénzről (három évre vetítve 35 millió dollárról) mondott le azért, hogy megfelelő keret épülhessen köréje. "A korhoz tartozik, ha az ember öregedve a csapat érdekében lemond némi pénzről" - tett hozzá hamiskás mosollyal a 36 éves német, aki egyelőre még a riói olimpián történő szereplés lehetőségét is nyitva hagyta. Fontos hír lehet még a Dallas drukkereknek, hogy Devin Harris négy évvel (potom 16,5 millió dollárért cserébe) hosszabbított a csapattal, továbbá egy évre a rutinos Richard Jefferson is érkezik, aki 34 évesen a veterán minimumot keresi majd a klubnál.
- Kórházba került rövid időre az NBA legenda, Bill Russell. A Boston Celtics immáron 80 esztendős korábbi kiválósága egy rendezvényen lett rosszul. A 11-szeres NBA bajnok kosaras azóta már szerencsére jól van és ki is engedték a kórházból.

Chicago Bulls v Boston Celtics

Fotó: Eurosport

- Nem áll túl jól az átigazolási piacon a Los Angeles Lakers szénája, de azért egy klasszist így is sikerült igazolniCarlos Boozerszemélyében. A Chicago Bullstól érkező 32 éves játékos a 16-szoros bajnok együttesnél 3,25 millió dollárt kereshet a következő szezonban. Ha pedig már Lakers, nyilván sokan kíváncsiak arra, hogy mi vanKobe Bryanttel. Az előző szezont sérülésekkel végigküzdő 35 éves, ötszörös bajnok sztár a saját jövője miatt aggódik és nem tudja, hogy mi lesz vele a következő években - mindezt egy róla készült, hamarosan bemutatásra kerülő dokumentumfilmben árulja el. Bryant lábsérülése miatt szinte alig játszott a 2013/14-es évadban, a klub pedig nélküle negatív csúcsot jelentő 27 sikerrel zárta csupán az alapszakaszt.
- Újabb teljes évet hagyhat ki az NBA-ben Andrew Bynum. A sérülékeny játékos 2012 óta küzd folyamatosan valamelyik testrészével, most éppen a térdével vannak gondok és ezért kerülhet újabb egy évre parkolópályára.
- Kisebbfajta botrányt okozva egy sztriptízbárban ünnepelte meg új szerződését Lance Stephenson, aki a közelmúltban három évre (27 millió dollárért) írt alá a Charlotte Hornets együtteséhez. Az extravagáns kosaras idén az Indiana Pacers-el jutott be a keleti főcsoport döntőjébe, ahol ráadásul nem is játszott rosszul a Miami Heat elleni párharcban.
NBA
Hosszabbításban buktak el Curryék, a Memphisé az utolsó hely a rájátszásban
22/05/2021 08:10
NBA
Extra izgalom vagy profitéhségből elkövetett igazságtalanság?
18/05/2021 11:11