Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hanga remekelt, egyenlített a Real Madrid, amely történelmi tettre készül

Eurosport Magyarország

Publikálva 05/05/2023 - 09:13 GMT+2

A Real Madrid Hanga Ádám remek teljesítményének is köszönhetően nyert a szerb Partizan vendégeként, így 2-2-re egyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban a férfi kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében. Hanga a találkozó után elmondta, mindent beleadtak ezen a mérkőzésen, de a neheze még hátravan.

Hanga Ádám - fotó: AFP/Andrej Isakovic

Fotó: AFP

0-2-ről fordíthat a Real Madrid.
A magyar válogatott klasszisa a 85-78-ra megnyert összecsapáson 15 pontjával Walter Tavaressel holtversenyben csapata legeredményesebbje volt, 21 percet töltött a parketten, volt még három gólpassza és két lepattanója is.
Hanga főként a triplavonalon kívülről volt nagyon hatékony, öt hárompontos kísérletéből három jó volt.
A Real így 2-0-s hátrányból egyenlítette ki a párharcot, amelyet jövő szerdán hazai környezetben zárhat le.
"Amiért jöttünk, azt megcsináltuk, de a neheze még hátra van. Úgy tudom, az Euroliga történetében senki sem fordított még 2-0-s hátrányból, mi lehetünk az elsők. Nagyon együtt volt ma a csapat, szívvel-lélekkel küzdöttünk és hazavittük a párharcot. Nagyon nehéz egymás után háromszor legyőzni valaki, de bízom benne, hogy otthon, telt ház előtt ki tudjuk harcolni a továbbjutást" - nyilatkozta a találkozót követően az M1-nek Hanga Ádám, aki a második félidő elején két személyit is beszedett, így gyorsan le kellett ülnie, de mint elmondta, egy Real Madrid szintű csapatnál minőségi pótlás érkezett a kispadról, így igazi csapatként győztek.
A 34 éves kosaras reagált a szerdai tragédiára is, amikor egy belgrádi általános iskolában egy hetedikes diák nyolc lövöldözni kezdett, amiben nyolc diák és egy biztonsági őr halt meg. Mint elmondta, ez egy szörnyű tragédia az egész szerb társadalomnak, részvétét fejezi ki az elhunytak családjai felé, és bízik abban, hogy ilyesmi nem történik meg újra.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés