Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Dávid Kornél: óriási dolog Magyarországról eljutni az Euroliga-győzelemig

Eurosport Magyarország

Publikálva 22/05/2023 - 19:08 GMT+2

Euroliga - Dávid Kornél, a magyar kosárlabdázás történetének egyetlen NBA-t is megjárt játékosa szerint óriási dolog, hogy Hanga Ádámnak a Real Madriddal sikerült elhódítania az Euroliga-trófeát.

Hanga Ádám

Fotó: AFP

Dávid Kornél szerint óriási dolog Magyarországról Euroligát nyerni

"Ez egy óriási siker, hiszen aki Európában kosárlabdázik, annak egyértelműen az Euroliga-győzelem a csúcs, amit egyébként nagyon nehéz elérni, nem véletlenül kellett ennyit várni rá. Már a négy közé jutás sem egyszerű, az addig vezető út roppant nehéz" - nyilatkozott az M1-nek Dávid Kornél.
Az 51 éves sportember - aki korábban ezüstéremig jutott az Euroligában - kiemelte, az ebben a sorozatban szereplő csapatoknak elképesztően nehéz dolguk van, mivel heti három mérkőzésen kell bizonyítaniuk a hazai pontvadászattal együtt, a négyes döntő idején pedig még inkább "kifacsartak" a játékosok.
Az észak-amerikai profiligában 2021-ben bajnok Milwaukee Bucks játékosmegfigyelőjeként dolgozó Dávid Kornél elárulta, ezúttal nem tudta a helyszínen megtekinteni az Euroliga négyes döntőjét - pedig Kaunasról szép emlékeket őriz, hiszen játszott a város csapatában -, de nagyon szorított honfitársa sikeréért.
"Az Olimpiakosz nagyon kemény ellenfél, a Real kétszer is kikapott tőle az idényben. Az idei Real Madriddal kapcsolatban az volt az érzésem, amikor többször is láttam élőben, hogy mindegy, mi az állás, a végén mindig nyer. Jó csapat, tele rutinos játékosokkal, akik közül mindig van valaki, aki hozzá tud tenni, igazából csak arra kell figyelniük, hogy a meccs közben ne legyen túl nagy a különbség. Ádám előtt pedig különösen le a kalappal, hiszen kezdőként, és ha kellett csereként mindig a maximumot nyújtotta. Óriási dolog Magyarországról ide eljutni" - tette hozzá Dávid Kornél.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés