"Az utolsó öt alkalommal kikaptunk a Barcelonától, így mondhatni, hogy a legjobbkor jött ez a győzelem" - mondta a 33 éves játékos pénteken a köztévé adásában. "Elképesztő érzés, hogy 2021 után idén is ott lehetek az Euroliga-döntőben két különböző csapattal, de ahogy szokták mondani: the job is not done".
"Ha nem nyerünk szombaton, akkor ez igazából nem ért sokat, maximum a Barcelona dolgát nehezítettük meg" - fejtette ki Hanga a legendás Kobe Bryant egyik klasszikus mondását idézve, amit a tragikus körülmények között elhunyt Lakers-szupersztár még 2009-ben válaszolt újságírói kérdésre a döntő második mérkőzését követően.

Kosárlabda
Hanga Ádám ismét a válogatottban - győzelem Georgia ellen Kecskeméten
05/08/2022 18:13

Hanga a mérkőzés során lejátszott 14 perc alatt 4 pontot dobott kosaras kiemelte, egy mérkőzésre vannak attól, hogy Euroliga-bajnokok legyenek.
"Az Efes teljesen más stílust képvisel, mivel a Barcelona taktikus és sok játékossal rendelkezik, az isztambuli csapat viszont inkább két játékosra épül, úgyhogy jó védekezésre lesz szükségünk. Továbbra is hinni kell ebben a Real Madrid-effektusban, amely a futballt is körülfogja, és remélem, hogy elhozom Magyarországra azt a kupát" - tette hozzá Hanga, aki tavaly még a katalánokkal lett Euroliga-ezüstérmes Kölnben.
A magyarok közül eddig egy férfi kosaras sem nyert Euroligát, Hanga előtt Dávid Kornél 2005-ben a spanyol Vitoria színeiben ugyancsak a döntőben maradt alul a Makkabi Tel Avivval szemben Moszkvában. Érdekes, hogy 17 éve az izraelieket erősítette - sőt, a Final Four legjobbja lett - az a litván Sarunas Jasikevicius, aki jelenleg a Barca vezetőedzője.
A Real Madrid és a címvédő török Efes Istanbul szombaton 19 órakor vívja a finálét a Stark Arenában.
Kosárlabda
Hanga Ádám közönségtalálkozóra invitálja a magyar szurkolókat
29/06/2022 11:09
Liga Endesa
Hanga Ádám: "Ebben az idényben meg tudtam mutatni, hogy nem véletlenül igazoltak le engem"
20/06/2022 17:01