Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Élete formájában Hanga Ádám, revansot venne a Barcelonán

Sergő Z. András

Publikálva 27/04/2022 - 18:43 GMT+2

Hanga Ádám éppen kikászálódva sokáig húzódó sérüléséből élete formájában játszott a Maccabi Tel-Aviv elleni Euroliga negyeddöntő három mérkőzésén. A magyar válogatott kosárlabdázó kulcsszerepet vállalt a Real Madrid sikerében, amely így söpréssel jutott a május 19-21. közötti belgrádi Final Fourba. A nagyszerű sikerről és a Barcelona elleni revans lehetőségéről telefonon beszéltünk.

Hanga Ádám

Fotó: AFP

A playoff előtt még kérdés volt, hogy egyáltalán játszhatsz-e, ennek ellenére ott voltál mindhárom meccsen. Mi történt?
Mondhatni, beinjekciózva, némi csalással… Legalábbis az első két meccsen még szükség volt ilyen beavatkozásra, de a harmadikon már anélkül tudtam pályára lépni. Ez némileg frusztrált, mert nem abban a formában tudtam elkezdeni a rájátszást, amilyenben szerettem volna. Visszanézve azonban az elmúlt három mérkőzést, karrierem egyik legkomplettebb játékát mutattam támadásban és védekezésben egyaránt.
Ezzel elértük a célunkat, bejutottunk a Final Fourba. Ez óriási dolog, a harmadik csapat, amivel ez sikerült nekem (a Baskonia és a Barcelona után – a szerk.). De evés közben jön meg az étvágy, két győzelemre vagyunk attól, hogy megnyerjük az Euroligát. Nem kell ecsetelnem, mennyire szeretném, hiszen ez az egyetlen, ami hiányzik. Nagyon várom május 19-ét!
Pláne, hogy a Barcelona botlott a negyeddöntőben otthon a Bayern München ellen. Laikusként azt gondolnám, szívesebben játszanátok a németekkel az elődöntőben.
Ha engem kérdezel, én a Barcelonával szeretnék játszani. Mert eljött a mi időnk! A legutóbbi bajnoki meccsünket egy érdekes bírói döntéssel lehetett hosszabbításra menteni, ahol aztán kikaptunk. A Spanyol Kupa döntőjében pedig 38 percig mi irányítottuk a mérkőzést. Bárki szembe jöhet velünk, senkitől nem tartunk. A Final Four egyébként is egy különös lebonyolítású torna. Három nap alatt kell kétszer jól időzíteni a pillanatnyi formát és a szerencsét úgy, ahogy a jóisten szeretné.
Ez egy újabb állomása lenne egy hosszú rivalizálásnak, immáron a másik oldalról…
Ebben a szezonban csak egyszer tudtuk legyőzni őket, még az elején, a Szuperkupa-döntőben, azóta kétszer nyertek a bajnokságban, kétszer az Euroligában és egyszer a kupadöntőben. Egyszer el kell jönnie annak, hogy mi nyerjünk. Miért ne éppen a legfontosabb meccsen történne meg?
Noha a ti párharcok volt a 4. és az 5. összecsapása az Euroliga negyeddöntőben, van mégis egy olyan érzésem, hogy jól fekvő ellenfél volt a Tel-Aviv. Belülről hogyan nézett ki?
Utólag könnyű azt gondolni nekünk is, hogy a Maccabi nem volt annyira erős, és ezért tudtunk söpréssel nyerni. Ez a csapat azonban zsinórban 6 győzelemmel fejezte be az alapszakaszt, ráadásul idegenben verte meg a Barcelonát is. Nekünk is nagyon kemény ellenfél volt, de jobbak voltunk.
A mi csapatunk nagyon jól összeállt, és azt gondolom, bárki lett volna az ellenfél, az ebben a 10 napban mutatott játékkal megvertük volna.
Ki tudtuk használni a hazai pálya előnyét, az első két madridi meccset megnyertük. Tel-Avivban pedig rendkívül koncentráltan léptünk pályára, és talán az évad legjobb teljesítményét mutattuk. Szükség is volt rá, mert egy katlanban játszottunk kedden. Elképesztő hangulat volt, rég voltunk ilyen körülmények között. Már a meccs előtt megpróbáltak minket megfélemlíteni, rázták a buszunkat, többezren fogadtak minket.
Noha egy-egy meccs is dönthet a sorozatról, de meg lehet fogalmazni valahogy, miben jobb idén a Madrid, mint tavaly?
Tavaly mondjuk én kívülről láttam, és ilyenkor nem is nagyon foglalkozom a másik csapat bajaival. De tavaly is nagyon közel álltak ahhoz, hogy bejussanak a Final Fourba, hiszen akkor a későbbi győztes török Anadolou Efes állta útjukat. És azt az Efest öt mérkőzésre kényszerítették a negyeddöntőben, nagyon meg kellett küzdeni velük.
Hanga Ádám 11, 9 és 8 pontot dobott a Tel-Aviv elleni három mérkőzésen
Idén azonban legelsőként van a legjobb négy között a Real Madrid. Gondolom, sokat számít az extra pihenő, főleg, hogy hétvégén fontos bajnoki vár rátok a Badalona ellen.
Valóban, nagyon sokat számít. Annak örültünk eddig legjobban, hogy nem kellett kedd este után még tovább ott maradni. Rögtön jöttünk haza, szerda reggel 7.30 körül értünk vissza. Most van két nap szünet, mindenki a családjával tud lenni, csütörtök este pedig lesz egy csapatvacsora. Aztán pedig arra fókuszálhatunk, hogy a következő egy-két hónapban a szezon legfontosabb időszaka következik. Az Euroligán kívül a bajnokságban is meg kell nyerni a hátralévő meccseket (4 meccs van még az alapszakaszból, aztán jön a 8 csapatos rájátszás – a szerk.) Kb. 6 nagyon erős csapat van, jó lenne az 1-2. helyre érkezni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés