A férfi kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének negyedik meccsén 74-61-re kikapott a Barcelona a Zenit Szentpétervár otthonában, ezzel 2-2-re állnak a csapatok a párharcban.

Hanga Ádám azt mesélte, hogy a mérkőzés után szerencsétlenül alakult a hazaútjuk, probléma volt a gépükkel, ezért nem tudtak hazaindulni Barcelonába, de mivel akkor már a szállodába sem tudtak visszamenni, a szezon gyakorlatilag legfontosabb meccse előtt még még ilyen nehézségekkel is szembe kellett nézniük.
Azóta remélhetőleg már semmi sem akadályozza Hangáék felkészülését, a május negyedikei sorsdöntő ötödik meccsen a négyes döntőbe jutás a tét, annyival biztosan könnyebb helyzetben vannak, hogy az ötödik meccsre hazai pályán, a Palau Blaugranaban, Barcelonában kerül sor.
EuroLeague
Hanga Ádám volt a meccs hőse a Barcelona életmentő győzelme során
24/04/2021 18:24
A lényeg az volt, hogy visszaszerezzük a pályaelőnyt, ami sikerült is.
- mondta Hanga. A harmadik mérkőzés kulcsfontosságú volt a pályaelőny visszaszerzése érdekében, Hanga szerint akkor jól is játszottak, de még bőven voltak tartalékok, további energiák a csapatban, amiket lehetett volna mozgósítani a folytatásban. Ezután jött a negyedik mérkőzés, aminek már úgy mentek neki, hogy szerették volna megszerezni a végső győzelmet, ezzel lezárva a párharcot, de szerinte a szezon során a legrosszabb meccsüket játszották. Az ellenfél megnyerte a lepattanó-csatákat, fizikálisan is jobbak voltak a Barcelonánál, és úgy összegzett, hogy ezek tükrében a Zenit megérdemelten győzött, ha nem is domináltak végig, jobb játékot mutattak náluk, az ötödik meccs egy óriási csata lesz, ahova kalandos út vezetett.
"Az első mérkőzésen kikaptunk, a másodikon nagy szerencsével nyertünk, a harmadikon magabiztosan nyertünk, és a negyediken egyértelműen a Zenit akarata érvényesült, ezáltal mindenféleképpen egy olyan meccset kell játszanunk, ahol végig koncentrálnunk kell és mindent bele kell adnunk, mert ez egy óriási döntő lesz számunkra" - mondta Hanga.
A kedd esti mérkőzés az, amiért egész szezonban dolgozott a csapat, az alapszakasz elsőséggel, tehát ezzel a győzelemmel a playoffban náluk lenne a pályaelőny, ami gyakorlatilag egész évben célként lebegett a csapat előtt. Hanga bizakodó, az eredményre azonban még várnunk kell kedd estig.
Eredmény
Zenit Szentpétervár (orosz)–Barcelona (spanyol) 74–61
*EuroLeague
Hanga Ádám zsákolása az alapszakasz egyik kedvence lett
19/04/2021 17:33
*EuroLeague
Hanga Ádám: a cél a final four, ehhez pedig az út a Zeniten keresztül vezet
19/04/2021 16:51