A férfi kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében a Barcelona a Zenittel találkozik, a szerda este kezdődő párharc az egyik csapat harmadik győzelméig tart. Hanga Ádám beszélt a sorsolásról és az előttük álló kihívásról.

A Barcelona az alapszakasz győzteseként a sorozat favoritjának számít, a negyeddöntőbe nyolcadik helyen bejutott szentpétervári alakulatnál azonban meglepetésre készülnek. Az oroszok a hatodik fordulóból elhalasztott, és hétfőn bepótolt mérkőzésen a Panathinaikosz 112-83-as legyőzésével biztosították helyüket a rájátszásban (20 győzelem/14 vereség), és végeztek a Valencia (19/15) előtt. A Zenitben Kevin Pangos - aki 2018 és 2020 között a katalánoknál szerepelt - 33 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult. A kanadai légiós a győzelem után azt mondta: nem érzik azt, hogy útjuk végére értek volna. Csapattársa, Will Thomas - aki a találkozón úgy szerzett 18 pontot, hogy egyetlen dobását sem rontotta el - megerősítette, hogy a negyeddöntőbe jutással "még nem végeztek" a kupaidényben.
Az alapszakaszban házigazdaként mindkét együttes négypontos különbséggel múlta felül negyeddöntős riválisát: a Barcelona 85-81-re, a Zenit 74-70-re.
Liga Endesa
Hanga Ádám elveszettnek érzi magát a Real Madridnál
07/11/2022 - 17:19
Hanga az alapszakasz 34 mérkőzésén átlagban 16:50 percet töltött parketten, meccsenként 4.9 pont mellett 2.4 lepattanót szerzett és volt 1.9 gólpassza. A magyar légiós kétpontos kísérleteinek közel fele (41/88), tripláinak közel harmada (22/67) volt sikeres. Az eurohoops.net az alapszakasz legszebb mozdulatai közé választotta Hanga Ádám egyik találatát:

"A Zenit egy nagyon jó, szép kosárlabdát játszó csapat, amelytől idegenben kikaptunk, itthon pedig óriási előnyt adtunk le, 15-20 ponttal vezettünk és a végén csak négy ponttal nyertünk. Kemény párharcra számítunk, amelynek pikantériája, hogy a Zenit edzője a legendás Xavi Pascual, aki hosszú évekig a Barcelona trénere volt" - nyilatkozott Hanga az M1nek. Mint mondta, a Zenit jó szezont tudhat maga mögött.
A nyomás rajtunk lesz, már csak azért is, mert itthon játsszuk az első két mérkőzést. A csapat készen áll, ezért dolgoztunk egész évben, a célunk pedig nyilván az, hogy a final fourba jussunk, ehhez pedig az út a Zeniten keresztül vezet.
A negyeddöntős párharc első két felvonására Barcelonában kerül sor szerdán és pénteken, míg 28-án a Zenit lesz a pályaválasztó. Miként két nappal később a negyedik találkozón is, ha még tart a párharc. Amennyiben négy összecsapás után 2-2-re állnak, akkor Barcelonában, az ötödik felvonáson - a tervek szerint május 4-én - dől el a továbbjutás kérdése.
A párharc győztese az elődöntőben az Armani Milan (olasz, 4.)-Bayern München (német, 5.) összecsapás továbbjutójával mérkőzhet meg, míg a másik negyeddöntős ágon CSZKA Moszkva (orosz, 2.)-Fenerbahce (török, 7.) és Anadolu Efes (török, 3.)-Real Madrid (spanyol, 6.) összecsapásokat rendeznek. A négyes döntő május 28-30. között Kölnben lesz.
Forrás: MTI
Kosárlabda
Hanga Ádám: "Valószínűleg még jövő hét végén sem tudok pályára lépni"
14/10/2022 - 11:31
Kosárlabda
Hanga Ádám többhetes kényszerpihenővel kezdi az új bajnoki idényt
27/09/2022 - 18:16