Az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokságban javában zajlanak az átigazolási piac eseményei, az elmúlt egy hét történéseit is természetesen az innen érkező hírek uralták:
- Legutóbb még csak feltételezésként írtunk róla, azóta ténnyé vált, hogy a Brooklyn Nets kispadját elhagyja Jason Kidd, a korábbi kiváló irányító a Milwaukee Bucksnál folytatja egyelőre még "csíraállapotban" lévő edző karrierjét. "Jason a játékban megmutatott képességeit edzőként is remekül kamatoztatta. Abban bízunk, hogy a jövőben sikerül bajnokesélyes csapatot építenie nálunk" - nyilatkozta optimistán a Bucks GM-je, John Hammond. A Bucks Larry Drew vezetésével 15/67-es mérleggel - az utolsó helyen - zárta a 2013/14-es évadot. Közben az is kiderült, hogy a Netsnél a korábbi Memphis Grizzlies tréner, a 60 esztendős Lionel Hollins veszi át a szakvezetői feladatokat.
- Kikosarazta viszont kérőit Kyle Lowry, akit többek között a Miami Heat is csábított magához, ő azonban újabb négy évre elkötelezte magát a legutóbb hat év után újra rájátszásba jutó Toronto Raptorshoz. Az idén pályafutása legjobb szezonját (17,9 pont/meccs, 7,4 gólpassz/meccs) produkáló Lowry állítólag 48 millió dollárt keres majd Kanadában ebben az időszakban. Új csapata van a korábbi német válogatott Chris Kamannek is, aki ötödik NBA klubjának a Portlandet választotta, ahova két évre potom 10 millió dollárért kötelezte el magát.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - USA - Czech Republic - Kosárlabda – Olimpiai főhírek
2 ÓRÁJA
- Jótékony célra árverezték el a 2013/14-es NBA nagydöntő első meccsén LeBron James által viselt mezt. Az emlékezetes "szauna trikó", amelyet az elromlott légkondicionálás miatt alaposan átizzadt a Heat 29 éves klasszisa 50.020 dollárért kelt el. A Spurs elleni végül 4-1-el elveszített fináléban viselt mezt egy ismeretlen gyűjtő szerezte meg.
- Szerződést hosszabbított a Washingtonnal a Wizards centere, Marcin Gortat. A lengyel óriás a fővárosiaknál újabb öt évre írt alá, amelyért 60 millió dolláros bevétellel számolhat. Szintén marad jelenlegi klubjánál, a bajnok  San Antonio Spursnél az idei döntőben fontos szerephez jutó Boris Diaw, a francia válogatott klasszisa három évre kötelezte el magát a klubhoz.
- Érdekes hírt szellőztetnek mostanában az NBA körül. Több játékos tanácsadója ugyanis hamarosan újabb lockoutot vár, így a most hosszabbító vagy újra aláíró védenceinek azt súgja, hogy ha teheti, akkor hosszabb időtartamra írjon alá. Egyelőre 2017 nyaráig érvényes a kollektív szerződés, aki viszont most ügyesen írja alá kontraktusát, elképzelhető, hogy a játékosok és a csapattulajdonosok közötti újabb harc esetén a "háború" idején is vígan felvehetik a pénzüket. Jelenleg (még) LeBron James és Carmelo Anthony is szabadügynök státuszban van. "Tudjuk, hogy a TV-s szerződésekbe olyan kiegészítéseket tettek be, amelyek a lockout idején is termelik a kluboknak a pénzt, miért ne tehetnének bele a játékosok is ilyen különalkut saját szerződésükbe?" - nyilatkozta a játékos szakszervezet (NBAPA) elnöke, Ron Klempner. Legutóbb 2011-ben volt érvényes kollektív szerződés nélküli időszak a ligában, akkor a tárgyalások miatt a szezon csak több hónapos szünettel, decemberben indult el.
- A német Dirk Nowitzki is szabadügynök volt egy ideig, de úgy tűnik, július elejére az ő sorsa már rendeződött, az ESPN információi szerint ugyanis a német legenda újabb három évre (állítólag összesen 30 millió dollárért) aláírt a Dallas Maverickshez. A kontraktus a hírek szerint 2016 tavaszára egy kilépési lehetőséget is hagyott az 1999 óta a texasiaknál pattogtató (2011-ben bajnok) Nowitzkinek.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Australia - Germany - Kosárlabda – Olimpiai főhírek
4 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Kosárlabda: Franciaország - Irán - Összefoglaló
8 ÓRÁJA