Javában dübörög az NBA előszezon, így most már egyre inkább a játékkal, a pontokkal, eredményekkel kapcsolatos hírek uralják az észak-amerikai profi kosárlabda világát.
- Az előszezon egyik legérdekesebb felkészülési mérkőzését Rio de Janeiróban rendezték meg, ahol LeBron James egykori (Miami) és jelenlegi (Cleveland) csapata játszott  A Cavaliershez négy év után visszatérő James csak húsz percet töltött a pályán, ezen időszak alatt mindössze hét pontig jutott, de a Cleveland így is győzött hosszabbítás után 122-119-re. A csapat legeredményesebb dobója Kevin Love (25 pont) volt, a túloldalon pedig Chris Bosh szerzett 19-et. James pár nappal később az Indiana ellen már "üzemi hőmérsékleten" funkcionált és vezette 26 pontjával 98-93-as sikerre régi/új csapatát.
- És ha már Bosh, a Heat játékosa érdekes nyilatkozatot tett a napokban, amellyel Kevin Love-nak, a Clevelandnél idéntől LeBron James-szel együtt játszó klasszisnak üzent. "Nagyon nehéz lesz neki ez az évad és sokszor frusztráló. De biztos vagyok benne, hogy megszokja majd a szerepet James mellett. Nem egyszerű, ha valaki eddig egy stílusban játszott és most egy másik ember miatt megmondják neki, hogy mégis másképpen kell cselekednie" - szólt Bosh intelme, aki pontosan tudja, hogy milyen James oldalán játszani. A Minnesotánál vezérszerepet kapó Love-nak James mögött nyilván csak a másodhegedűs szerepe jut majd, kérdés, hogy a vágyott bajnoki cím érdekében meg tud-a barátkozni ezzel.
NBA
Így zajlott Kobe Bryant és Michael Jordan utolsó üzenetváltása
12 ÓRA
- Az egyik legérdekesebb hír az elmúlt hétről, hogy az NBA rövidebb találkozókat tesztel. A Boston Celtics és a Brooklyn Nets közötti október 19-ei találkozót ugyanis nem 12 perces, hanem csak 11 percig tartó negyedekben bonyolítják le. Ezzel párhuzamosan az edzők rendelkezésére álló tíz időkérési lehetőséget is 8-ra csökkenti le a liga. Egyelőre a játékosok terhelését csökkentendő, amolyan teszt jelleggel, aztán majd meglátjuk...
- Egy NBA játékos kapcsán furcsa ilyet leírni, de súlyproblémákkal küzd a Dallas kisembere, Chandler Parsons. A szezonrajt előtt nem sokkal ugyanis a júliusban még 97 kilós játékos hirtelen 108 kg-ot nyomott az edzésen, így Rick Carlisle mester ráncai sokasodóban vannak. "Kilenc kilót hízott, ez nagyon sok három hónap alatt, ez nem lehet csak izomnövekedés. Eléggé fáradtnak és lassúnak is tűnik a mozgása mostanában" - elemzett az 54 éves mester, aki hozzátette, hogy Parsons ideális versenysúlya valahol 102 kg környékén lenne. A kritika jogos lehet vele kapcsolatban, hiszen három évre 46 millió dollárért igazolták, így alighanem Parsonsnak muszáj lesz lefogynia...
- A meglepő berlini vereség után javított az Európában "turnézó" San Antonio Spurs. Az NBA címvédője ugyanis Isztambulban a Fenerbahce ellen 96-90-re győzött. A győzelemhez a sokat játszó Tim Duncan (23 pont) és Tony Parker (22) tett be a legtöbbet a közösbe, míg az idei NBA döntő MVP-jének megválasztott Kawhi Leonard ezúttal nem játszott a Spursben.
- Rossz híreket kaptak az Oklahoma City Thunder szurkolói, hiszen megsérült a csapat sztárja, Kevin Durant. Az előző szezon legértékesebb játékosa (MVP) a jobb lábán szenvedett el sérülést és így várhatóan 6-8 hetet ki kell hagynia. A játékost az első diagnózisok alapján nem kell műteni, de az biztos, hogy Durant a Thunder első bajnoki meccsén (október 29.) a Portland ellen nem lehet ott a pályán.
- Szintén sérüléssel küzd a Dallas játékosa, Raymond Felton is, aki egy felkészülési mérkőzésen ütközött az ellenfél egyik játékosával és a jobb bokáján rándult meg. Felton várhatóan másfél hónapig nem állhat majd rendelkezésre.
Kosárlabda
Rekordáron vették meg az NBA-legenda mezét
09/05/2021 12:09
Kosárlabda
Ugyanazzal a csapattal készül a 18. WNBA-szezonjára a zseniális irányító
07/05/2021 08:44