Ezen a héten inkább az NFL szezon rajtja tartja lázban Amerikát, de azért természetesen az NBA-ből is csordogáltak a hírek. Ezekből szemezgettünk:
- Korábban írtunk már róla, hogy komoly üzleti ajánlatot kapott az Under Amour nevű cégtől Kevin Durant. A liga egyik legpiacképesebb klasszisa ugyanakkor úgy tűnik, hogy mégsem válik meg főszponzorától, a Nike ugyanis élve a szerződésben garantált jogával, megadta a rivális által kínált összeget. Az ESPN információi szerint az Oklahoma City Thunder játékosáért az Under Amour tíz évre vetítve 265-285 millió dollár közötti összeget kínált. A Nike komoly érdekeltségekkel rendelkezik az NBA-ben, így Durant mellett többek között LeBron James és Kobe Bryant is az ő "emberük". A pipás cégnek sem jön rosszul a Duranttal való együttműködés, hiszen iparági források szerint a KD monogrammal ellátott cipők forgalma csak a legutóbbi évben elérte a 175 millió dollárt.
- Visszatér Texasba Jason Terry. A 2011-es bajnok Dallas Mavericks korábbi játékosa ugyanis a jövőben a Houston Rocketsben pattogtat majd. Az immáron 36 éves játékos egy csereüzlet keretében érkezik Houstonba a Sacramento Kings együttesétől. Terry már túl van pályafutása csúcsán - tavasszal térdsérülés miatt nem is játszott a Kingsben - , így vélhetően a Rocketsnél sem alapemberként számolnak vele.
Kosárlabda
Rekordáron vették meg az NBA-legenda mezét
20 ÓRA
- A bajnoki címvédő San Antonio Spurs edzője, Gregg Popovich mindig is szerette a jó hárompontos dobókat (persze melyik edző lenne a vajkezűek ellensége...), a Bruce Bowen és Robert Horry által is fémjelzett játékosok után könnyen lehet, hogy Ray Allen is a csapathoz kerül. Amennyiben ugyanis a kiváló hármasvető Allen belevág pályafutása 19. NBA szezonjába is, akkor Popovich szívesen látná őt a csapatában. Ezzel nincs egyedül, hiszen a Clippers és a Cavaliers szakmai stábjának listáján is szerepel Allen neve.

2014 NBA Finals - Practice Day And Media Availability

Fotó: Eurosport

- Amerikai források szerint az egy éve visszavonult Tracy McGrady, a Lakers sztárjának, Kobe Bryantnek a jelenlétében edzett augusztusban, így könnyen elképzelhető, hogy újra pályán láthatjuk majd játszani. A korábbi pontkirály a 2012/13-as szezon rájátszásban szerepelt utoljára az NBA-ben, akkor a Spurs színeiben pattogtatott (igaz csak perceket), most pedig állítólag két klub is kereste már őt, tudakolván, hogy visszatért-e esetleg a motivációja.
- Ez a nyár nem alakul eddig túlságosan jól az Indiana Pacers számára, hiszen Paul George horrorisztikus lábsérülése után a csere centerük, Ian Mahinmi is kidőlt. Ő a világbajnokságon szereplő francia válogatott edzésén szenvedett vállsérülést, és az előzetes diagnózisok alapján akár 2-3 hónapot is ki kell hagynia. A játékos a sérülés után egyből visszarepült az Államokba, hogy a Pacers orvosai is megvizsgálhassák a szezon előtt.
Kosárlabda
Ugyanazzal a csapattal készül a 18. WNBA-szezonjára a zseniális irányító
07/05/2021 08:44
Kosárlabda
Így élte meg Hanga Ádám, hogy „felrobbant” mellette a Barca sztárja
06/05/2021 18:33