Még mindig csak "közeleg" az NBA szezon rajtja, de nemsokára a lovak közé csapnak a fiúk. Izgalommal teli várakozás és edzőmérkőzések sorozata színesítette az észak-amerikai profi liga elmúlt napjainak eseményeit:
- Az orvosok szerint sikeresen zajlott le Kevin Durant műtéte. Az Oklahoma City Thunder klasszisa jobb lábának kisujjában szenvedett fáradásos törést, amit még a múlt hét végén meg is műtöttek. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy Durantot meddig lesz kénytelen nélkülözni az OKC, az egyik szakértő orvos szerint a pontos rehabilitációs időt nagyjáéból november végén lehet majd megmondani. A hasonló sérülések esetén változó volt a felépülési idő, gyakran (pl. a Brooklyn Netsnél játszó Brook Lopez vagy a Clippers nagy embere, Glen Davis esetében is) szükség van egy második műtétre is.Az olimpiai bajnok Durant az előző évben 32 pontot, 7,4 lepattanót és 5,5 gólpasszt átlagolt meccsenként, így nyilván nagyon fog hiányozni az október 28-án rajtoló szezon elején.
- Szintén műtét után van a New York Knicks játékosa, Amar'e Stoudemire, aki különös módját választotta a rehabilitációnak. A kiváló kosaras ugyanis speciális, vörösboros fürdőt vett műtött térde állapotának javítása érdekében, a folyamatot pedig egy, az Instagramra feltöltött képen meg is örökítette. "A vörösboros fürdő nagyon fontos nekem, mert javítja a vérkeringést. Nagyon forró a fürdő, olyan majdnem, mintha egy pezsgőfürdőben ülnék. A testet a vörösbor érintése meg is nyugtatja" - vázolta a nyilván nem olcsó terápiával járó előnyöket. Igaz, a fürdő után 90 perces masszázson is "átesik" még Stoudemire, amire 31 éves korban alighanem még jobban szüksége van a 13. NBA szezonjára készülő kosarasnak.
Tokyo 2020
Sorozatban az ötvenedik mérkőzését nyerte meg az amerikai női kosárlabda-válogatott az olimpián
TEGNAP 09:26
- Különös módját választotta a szurkolók kiszolgálásának a Phoenix Suns többségi tulajdonosa, Robert Sarver. A bajnok San Antonio Spurs elleni előkészületi meccs egyik szünetében ugyanis magához ragadta a mikrofont és elnézést kért a nézőktől. "Ez nem az a mérkőzése, amire Önök a nehezen megszerzett pénzüket összespórolták. Elnézést kérek érte. Küldjék el a nevemre a belépőiket egy válaszborítékkal ellátva és a Suns nevében egy ajándékot tudok majd felajánlani Önöknek cserébe" - nyilatkozta Sarver. Az eset kiváltó oka az volt, hogy a nagy várakozással nézett Spurs bajnoki címvédőhöz méltatlanul játszottá, ráadásul legjobbja, Tony Parker is alig volt pályán. A sztárjait (Patty Mills, Kawhi Leonard és Tiago Splitter is sérült, Manu Ginobili és Tim Duncan egyáltalán nem lépett pályára) nélkülöző Spurs annak rendje és módja szerint ki is kapott 121-90-re.
- Az "ügynek" persze nem volt ezzel vége, a kispadra a Suns ellen segédjét, Ettore Messinát ültető Gregg Popovich így reagált: "Öt játékosunk nem lépett pályára: Mills vállát műtötték, Splitter az egész előszezonban nem volt bevethető, Leonard csak 2 hét múlva térhet vissza sérüléséből, míg a liga legöregebb játékosai közé tartozó Duncan és Ginobili 13 napos európai túráról tértek vissza. A bölcs ember először utánanéz a tényeknek, mielőtt nyilatkozna. Kivéve ha szerepelni akar. Viszont akkor ezen tények csak hátráltatják. Ám a legmeglepőbb, hogy nem egy csirke jelmezben mondta el beszédét."
- A szezon előtt egy felmérést végeztek az NBA csapatok vezetői között, amely alapján a liga legjobb külföldi játékosa címet a német Dirk Nowitzki érdemelte ki. Dirkulesre a voksok 53,6%-a érkezett, akit a francia Tony Parker követett a sorban. Érdekesség, hogy az elmúlt 11 évben immáron tizedszer lett Nowitzki a klubmenedzserek szerint a legjobb külföldi kosaras a ligában.
- Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy vastagon "nyomja" a reformokat a liga új vezetője, Adam Silver. Minden ötletét azonban egyelőre nem tudja keresztülvinni. A draftrendszert érintő (a bajnoki hajrában a jobb draft pozíció érdekében a meccsek szándékos elvesztése ellen szóló) változtatásra ugyanis 13 csapat is nemet mondott, pedig a módosításhoz 30-ból 23 IGEN-re lett volna szükség.
- A nap kosara rovatban Terrence Rosslett a győztes, az alábbi kosárral, de érdemes megnézni a legutóbbi játéknap TOP10-es listáját is.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Japan - France - Kosárlabda – Olimpiai főhírek
TEGNAP 05:08
Tokyo 2020
A videó, amire minden kosárrajongó várt: két percnyi zavartalan Luka Dončić varázslat
TEGNAP 12:10