Zion Williamson, az észak-amerikai kosárlabdaligában szereplő New Orleans Pelicans 19 éves játékosa kifizeti a csapatnak otthont adó sportcsarnokban dolgozó személyzet egyhavi bérét.


A tavaly nyári amatőrbörzén elsőként kiválasztott Williamson - aki eddigi 19 NBA-meccsén 23.6 pontot és 6.8 lepattanót átlagolt - kiemelte: édesanyja mindig példát mutatott számára a mások iránti tiszteletből, valamint abból a szempontból is, hogy legyen hálás azért, amije van.
"Ezért a Smoothie King Center minden munkatársának állom a fizetését a következő harminc napra"
- mondta.
Tokyo 2020
Drámai végjátékban kaptak ki Doncicék, francia-amerikai döntő lesz kosárlabdában
EGY ÓRÁJA
A héten az NBA - valamint az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) is - felfüggesztette mostani szezonját a koronavírus-járvány miatt. A csapatoknak otthont adó létesítményekben döntően részmunkaidőben, órabérért foglalkoztatott emberek végzik a munkát, a rendezvények lemondása miatt ők most jelentős bevételtől esnek el.
Williamsonhoz hasonlóan már több játékos, klubvezető vagy éppen klub jelezte, hogy segít a kialakult helyzetben. Az elmúlt NBA-szezon legjobbjává választott görög Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Kevin Love (Cleveland Cavaliers), valamint Blake Griffin (Detroit Pistons) fejenként 100 ezer dollárt (30 millió forintot) ajánlott fel ugyanerre a célra, az NHL-ből Sergey Bobrovsky (Florida Panthers) tett hasonló fejajánlást.
MTI
Tokyo 2020
Sokáig hátrányban voltak az amerikaiak, de a harmadik negyedben megérkezett Durant
7 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Brutális zsákolással büntettek az amerikai kosarasok
8 ÓRÁJA