Az Indiana Pacers lemosta a pályáról a Miami Heatet az NBA keleti főcsoportdöntőjének első mérkőzésén. A végeredmény 107-96 a hazai pályán kezdő Indiana javára, és a rutinos NBA-rajongók a számokból már tudják is, hogy mi volt a mérkőzés kulcsa: a Miami katasztrofális védekezése. Az Indiana ugyanis az idei alapszakaszban még egyszer sem szerzett ennyi pontot.
A hazaiaknak minden sikerült, leginkább azért, mert szinte átjáróház volt a vendégek térfele. Ugyanakkor a támadás sem ment igazán jól a kétszeres címvédőnek. LeBron James például csak 25 pontig jutott, ami az ő klasszisa esetében szinte olyan, mintha a pályán sem lett volna. Még így is bemutatott egynéhány csodát, de keveset. Viszont semmiképp sem rajta ment el a meccs. Ha mindenképp bűnbakot akarunk keresni, akkor elsősorban Chris Bosht kell megemlíteni, aki mindössze 9 ponttal zárt. Nagyon rossz napot fogott ki, az utolsó percben volt egy büntetője, ami alig ért el a gyűrűig, és ez jól jellemzi a formáját.
A másik oldalon a kezdő ötös mindegyik tagja remekül muzsikált, és mindenki legalább 15 pontig jutott. Ahogy várható volt, 24-gyel Paul George vitte a prímet. Ki kell még emelni a hatalmas Roy Hibbertet, a hazaiak centerét, aki mellett mintha nem merték volna a gyűrűt támadni a Miami játékosai. Nem csoda, hogy a sokkal energikusabb, gyűrű felé törő Indiana kapott jóval több büntetőt, 37-et a Miami 15-jével szemben.
Kosárlabda
Ugyanazzal a csapattal készül a 18. WNBA-szezonjára a zseniális irányító
8 ÓRA
Vajon miért játszott ennyire gyengén a Miami? Alighanem a túl könnyű párharcokban keresendő az ok. A Charlotte és a Brooklyn ellen összesen egy mérkőzést vesztett a címvédő, és ez kényelmessé tehette őket. Amellett az is lehet, hogy kissé lebecsülték az Indianát. Nem teljesen alaptalanul, hiszen hosszú és komoly hullámvölgyben volt az alapszakasz győztese. No de ennek már vége, az egyértelmű.
Az Indiana tehát őrzi a pályaelőnyt, és két nap múlva ismét Indianapolisban csap össze a két legjobb keleti gárda. Kérdés, hogy a Miamit mennyire tüzeli fel ez a gyenge kezdés, illetve az Indiana képes lesz-e még egyszer ennyire jól játszani. Mert az nehezen elképzelhető, hogy a Miami még egyszer ekkora előnyt adjon a Pacersnek.
Kosárlabda
Így élte meg Hanga Ádám, hogy „felrobbant” mellette a Barca sztárja
EGY NAP
EuroLeague
Szentpéterváron ragadtak Hangáék, miközben a szezon legfontosabb mérkőzésére készülnek
03/05/2021 10:24