Kobe Bryant visszavonult sztárkosárlabdázónak, lányának és további hét embernek a halálát okozó, 2020 januári helikopter-balesetben a pilótának "jogilag tilos volt" a felhők közé repülni, mégis így tett - közölte kedden az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság (NTSB) elnöke.


Robert Sumwalt azt mondta, hogy az adott helyzetre érvényes repülési szabályok (VFR) szerint tilos lett volna berepülnie a felhők közé, ennek ellenére így cselekedett.
Az NTSB szerint a szerencsétlenség lehetséges oka az volt, hogy a pilóta az időjárási viszonyok ellenére úgy döntött: folytatja a repülést, ami miatt zavar lépett fel nála a térbeli tájékozódásban, és elvesztette az irányítást.
NBA
A Nike-nak nem fért bele, hogy az NBA-sztár nem határolódott el az antiszemita és homofób filmtől
18 ÓRÁJA
A pilóta, Ara Zobayan azt közölte a forgalomirányítókkal, hogy helikopterének épp sikerült kikerülnie a sűrű felhők közül, amikor valójában éppen ereszkedőben volt közvetlenül azelőtt, hogy egy hegyoldalnak csapódott Calabasas közelében - közölte az NTSB még júniusban.
Ekkor iktatják be Kobe Bryantéket a Hírességek Csarnokába | Eurosport
Jövő májusban rendezik a kosárlabdázó Hírességek Csarnokának idén augusztusról elhalasztott beiktató ünnepségét az amerikai Springfieldben. A januárban elhunyt Kobe Bryant is ekkor kerül be a Hall of Fame-be. A ceremóniát a koronavírus-járvány miatt nem tudták lebonyolítani az eredetileg kitűzött időpontban.
A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt 2020. január 26-án, a tragédiának nem volt túlélője.
A philadelphiai születésű legendás NBA-játékos 41 éves volt, négy gyermek édesapja. A profi kosárlabdázástól 2016-ban vonult vissza, 1996-tól húsz esztendőn keresztül a Los Angeles Lakers kosarasa volt, a csapattal ötször (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) nyerte meg az észak-amerikai profiligát (NBA). Kétszer (2009, 2010) a döntő legjobb játékosának is megválasztották, 2008-ban ő lett a bajnokság legjobbja, míg 18 alkalommal vett részt az All Star-gálán. Az amerikai válogatottal 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban bizonyult a legjobbnak az olimpiai játékokon.
MTI
NBA
Győzött a Bucks és a Warriors is
04/12/2022 - 09:36
Kosárlabda
Az Euroliga-címvédő Sopron szabályait a klasszis légiós sem írhatja felül, jött a szerződésbontás
30/11/2022 - 19:35