Nem sok volt hátra a döntő első meccséből. Négy perc, tizenhárom másodperc. LeBron James megverte egy az egyben Boris Diaw-t, dobott egy jobb kezes ziccert, majd a földet érés pillanatában érezte, hogy gond van. A hajrában, két pontos Spurs vezetésnél a Miami elveszítette a vezérét. Az addig 25 pontot szerző Jamest. Az első akcióból Danny Green egyből dobott egy hármast. A Heat teljesen szétesett.
Viccesen írhatnánk, a heat volt a Heat veszte. Hisz ekkor nagyjából 33 fok volt a csarnokban. Néggyel több, mint kint a stadion előtt. A légkondi ugyanis elromlott az AT&T Centerben. LeBron James a mérkőzés után azt mondta, soha nem játszott még ilyen körülmények között. Ekkora hőségben. De hangsúlyozta, nem is ez a vereség oka. Talán inkább az, hogy a Miami az utolsó szűk négy percet 16-3-ra elveszítette, és nem tudott válaszolni Tim Duncanre. Arra a Tim Duncanre, aki már az 1999-es, New York elleni döntőben is ott volt. David Robinson, Mario Elie, és Sean Elliott társaként. A finálé MVP-je lett, most pedig -  kis túlzással élve - egyedül nyerte meg a döntő első meccsét. Harminchárom percet játszott (az alapszakaszban Gregg Popovich kínosan ügyelt rá, hogy amikor csak lehet, pihentesse a 38 éves centerét) és 10-ből 9-et bedobott mezőnyből. Az utolsó 3 playoff meccsén Duncan 20,7 pontot és 12,7 lepattantó átlagolt…

Negyven pontot szerzett a Parker-Duncan duó a döntő első meccsén

Fotó: Eurosport

NBA
Hosszabbításban buktak el Curryék, a Memphisé az utolsó hely a rájátszásban
22/05/2021 08:10
Négy perc, tizenhárom másodperccel a lefújás előtt James kiesett, a Heat padlón volt. A Miami játékosai szemmel látható módon nem szoktak hozzá, hogy nincs mellettük a főnök. Hat triplát kaptak az utolsó hat percben. Náluk nem volt egy Manu Ginóbili, aki átlagon felülit hozzon. Az argentin játékos – a Spurs első bajnoki címének idején még az olasz Reggio Calabriában játszott, majd pár évvel később Bolognában csapattársa lett Marco Belinellinek - 16 ponttal zárt. Az első negyedben nem hibázott hármast (3/3). Apropó Belinelli. Olasz kosaras ilyen messze még nem jutott az NBA-ben. Nem véletlen hogy a játékos szülővárosában (San Giovanni in Persicetóban) a hajnali időpont ellenére, óriás kivetítő előtt lehetett figyelni a nagydöntő első mérkőzését.
De mégis, miért nyert 15 pontos különbséggel a San Antonio? Duncan szerint azért, mert az utolsó negyedben nagyon figyeltek a passzokra. Addig ugyanis -  idei negatív playoff csúcsot jelentő - 23 labdát sikerült eladniuk. Green három triplát dobott a végjátékban. A Spurs az utolsó 17 labdabirtoklásából, 13 kosarat szerzett. Nem James kiesésén múlott.
Ja, igen. A legfontosabb. Már jó a légkondi a San Antonio csarnokában. Vasárnap este ezzel nem lesz baj.
NBA
Extra izgalom vagy profitéhségből elkövetett igazságtalanság?
18/05/2021 11:11
Kosárlabda
Nyert a Lakers, egyre közelebb vannak a rájátszáshoz
16/05/2021 07:31