Nem tudom, mennyi az esélye annak, hogy egy ilyen extrém sportbaleset megtörténjen. De nem nagy. Talán egy a százezerhez? Nem tudom. Mint ahogy azt sem, hogy milyen esély van arra, hogy egy ártatlan kisfiúra dőljön játék közben egy focikapu, ahogy az pár napja egy végzetes balesetben történt Zalaegerszegen. De ahogy a biztosítási piac megléte is mutatja, időnként a kis valószínűségű események is bekövetkezhetnek. Ebben a vonatkozásában hozott ismét sajnálatos - a lenti videóban látható, még az erős idegzetűeket is megborzongató - példát Paul George pénteki sérülése. Az Indiana Pacers kosarasa az előző szezonban 21,7 pontot átlagolt meccsenként, csapata legeredményesebb játékosaként pedig érthetően számolt vele Mike Krzyzewksi mester is a közelgő spanyolországi vb-re készülő keretben.
Az All Star-kosaras egy Las Vegasban rendezett, csapaton belüli - a közönség számára is nyilvánossá tett - edzőmérkőzésen ugrott fel, hogy blokkolja James Harden dobását, amikor leérkezve a  palánk tartószerkezetének széle valósággal kettétörte a lábát. A kosaras lábát azonnal sínbe tették és kórházba vitték, a gyakorlásnak, mint ahogy George tervezett vb-szereplésének is vége lett. A horrorisztikus sérülése megmozgatta az NBA-t, a világ legjobb kosarasai egy emberként álltak ki George mellett, sőt a liga új igazgatója, Adam Silver is közleményben fejezte ki sajnálkozását az eset kapcsán.
Tokyo 2020
A robot betalált félpályáról, az ausztrál bedobását viszont blokkolták
2 ÓRÁJA
Commissioner Adam Silver Statement on Paul George Injury
— NBA (@NBA)
Ehhez (a George-nak szóló jókívánságok mellett) csak annyit tudunk hozzátenni, talán az új NBA-főnök közbenjárhat majd azügyben, hogy a palánkok rögzítése a jövőben megváltozzon. Halkan teszem hozzá, eddig is rémes volt nézni az NBA meccseken a palánk alatt/mellett helyezkedő, törökülésben kuporgó fotósok közé zuhanó kosarasokat, talán a mostani eset hatására lehetne egy kicsit szigorítani a bevett szokásokon. Meg talán nem ártana itthon végleg kidobni/lecserélni az összes olyan focikaput is, amely még el(őre)dőlhet. Vagy még jobban odafigyelni arra, hogy a sportszerek, kapuk, egyéb sportfelszerelések karbantartása is rendben legyen. Még akkor is, ha ez utóbbi már nyilván nem Adam Silver úr feladata ...
Tokyo 2020
Esélyt sem hagytak a címvédők az ausztráloknak
3 ÓRÁJA
Kosárlabda
Esélyt sem hagytak a címvédők az ausztráloknak
3 ÓRÁJA