Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A vb-címvédő hollandok elpáholták Kazahsztánt, a franciák megizzadtak a negyeddöntőért

MTI

Publikálva 11/12/2021 - 19:52 GMT+1

Női kézilabda-vb - Tovább menetel a címvédő és az olimpiai bajnok

A francia válogatott öröme

Fotó: AFP

A címvédő Hollandia és az olimpiai bajnok Franciaország is győzött a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, szombaton, ezzel mindkét csapat biztosította negyeddöntőbe jutását.

A kétszeres világbajnok franciák a várakozásoknak megfelelően jól kezdtek a szerb válogatott ellen, 5-2-re, majd a 18. percben 9-6-ra is vezettek, ám az első félidőt sorozatban hat szerb gól zárta, vagyis a szünetben 12-9 volt az állás - a Siófokot irányító - Uros Bregar szövetségi kapitány csapata javára. A második felvonás első négy gólját a franciák dobták, de csak az 56. percben tudták visszaszerezni a vezetést. Mindkét együttes nagyon sok helyzetet hagyott ki, de a hajrában az olimpiai bajnok volt magabiztosabb, és nagy csatában győzött.
A Győr francia balátlövője, Estelle Nze Minko öt lövésből csak egyszer volt eredményes. A magyar élvonalban szereplő szerb játékosok közül Aleksandra Vukajlovic (Érd), Marija Agbaba (Vasas) és Andjela Janjusevic (Siófok) egy-egy, Aleksandra Stamenic (Kisvárda) kettő, Tamara Radojevic (Kisvárda) pedig öt alkalommal talált be, utóbbit ráadásul a mezőny legjobbjának is megválasztották.
A címvédő hollandok 61-15-re győzték le Kazahsztánt. A Ferencváros holland jobbszélsője, Angela Malestein négy gólt lőtt.
A legnagyobb különbségű győzelem rekordja továbbra is a magyarok nevéhez fűződik, akik a 2005-ös vb-n 57-9-re nyertek Ausztrália ellen. A legtöbb gólt egy vb-meccsen Svédország dobta, amikor a 2009-es tornán 66-21-re legyőzte Ausztráliát.
Eredmények, középdöntő, 2. forduló:
I. csoport (Granollers):
  • Franciaország-Szerbia 22-19 (9-12)
II. csoport (Castelló):
  • Hollandia-Kazahsztán 61-15 (27-9)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés