Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Játékon nyert Mikkel Hansen-mez miatt kezdett kézilabdázni a dánok újonca

Minich Réka

Publikálva 05/01/2023 - 17:12 GMT+1

Mikkel Hansen, a dánok klasszis kézilabdázója sok fiatal játékos példaképe. Valószínűleg sok dán kisgyermeket inspirált arra, hogy kézilabdázzanak, de most kiderült, hogy olyan is előfordult, hogy a meze is elég volt ösztönzőnek. A dán válogatott újonca, Lukas Jørgensen elmesélte, hogy egy megnyert Hansen-mez miatt volt „kénytelen” kézilabdaedzésekre járni.

Tokió 2020 - Dánia - Spanyolország - Kézilabda – Összefoglaló

Január 11-én kezdődik a svéd-lengyel közös rendezésű kézilabda-világbajnokság, ahol Dánia az egyik favoritként léphet pályára. Most az egyik újoncuk mesélt arról, hogy jelenlegi válogatott társa miatt kezdett el a sportággal foglalkozni.
Lukas Jørgensen a világbajnokságra készülve fog először pályára lépni a dán válogatottban, de furcsa módon a csapat mezét először a tornát felvezető sajtóeseményen húzhatta magára. A GOG 23 éves beállója be is ismerte, hogy furcsán érzi magát.
„Most vagyok először a felnőtt válogatott mezében, elképesztő pillanat. Korábban úgy képzeltem, hogy majd egy meccs előtt az öltözőben fogom magamra húzni, de annyi minden történik most velem hirtelen, hogy így jött össze. Furcsa érzés.”
Jørgensen arról is mesélt, hogy hogy ismerkedett meg a sportággal.
„11-12 éves lehettem, amikor anyukám regisztrált a nevemben egy helyi sportbolt játékán. A főnyeremény egy dedikált Mikkel Hansen-mez volt, amit meg is nyertem. Akkoriban még nem igazán követtem a kézilabdát, de utána persze ki kellett próbálnom. A családomban korábban senki sem kézizett, szóval különösen furcsa volt, amikor 12 évesen lementem a Roskilde csapatához az első edzésemre egy aláírt Hansen-mezben.”
A sztorin maga Hansen is jót nevetett, de ugyanakkor ez arra is ráébresztette, hogy már ő sem tartozik a legfiatalabbak közé.
„Jó hallani, hogy miattam kezdett el játszani, most egy újabb fiatal tehetségünk van a válogatottban is. Úgy érzem magam mellette, mint egy öregember.
Már most okos és képzett beálló, idén különösen sokat fejlődött. Támadásban és védekezésben is sokat játszik a sérülések miatt, a plusz játékidő pedig nagyon jót tett neki.”
picture

Lukas Jørgensen (Forrás: sn.dk)

Fotó: Other Agency

A dánok az első meccsen Belgium ellen lépnek pályára, de nem megy simán a felkészülésük. A saját bevallásuk szerint egész egyszerűen egy ilyen komoly csapat ellen nem sokan akarnak közvetlenül a világbajnokság előtt pályára lépni. Így sokak meglepetésére Szaúd-Arábia ellen készülnek edzőmeccsel.
Nikolaj Jacobsen szövetségi kapitány szerint viszont teljesen logikus az ellenfélválasztásuk:
„Megnéztük, hogy az első körben kik ellen játszunk, és hogy utána kik jöhetnek. Ott van az ellenfelek között Tunézia és Bahrein, aztán valószínűleg Egyiptom és Marokkó is jöhet. Olyan ellenfelet kerestünk, aki hasonló stílusban játszik, mint ők.
Sportszakmai okai voltak a választásunknak, semmi más. Nem a pénz volt, ami miatt a szaúdiakat választottuk, de azt sem szabad elfelejteni, hogy nem sokan akarnak ellenünk játszani ilyenkor. Mindenki jó teljesítménnyel akar ráfordulni a világbajnokságra.”
A dánok csütörtökön és szombaton két felkészülési meccset játszanak Szaúd-Arábia ellen, majd január 13-án pénteken már Belgium ellen el is kezdik a világbajnokságot Malmöben.
Forrás: sport.tv2.dk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés