Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kézi-vb: tükörsima svéd győzelem és meglepő dán vereség a középdöntőben

Eurosport Magyarország

Publikálva 07/12/2023 - 23:00 GMT+1

Női kézilabda-vb - A svéd válogatott az előzetes várakozásoknak megfelelően könnyedén, 37-13-ra nyert Kamerun ellen a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, Göteborgban.

Rikke Iversen, a dán válogatott játékosa

Fotó: AFP

Papírforma svéd siker Kamerun ellen, kikaptak a dánok

A társházigazda magabiztosan, négygólos sorozattal kezdte a találkozót, az afrikaiak a nyolcadik percben voltak először eredményesek. A skandinávok domináltak, a kameruniak lelkesen, ám sok hibával játszottak és kevés, noha köztük néhány igen látványos gólt szereztek. Az első játékrész miatt piros lappal kiállították a kameruniak balátlövőjét, Vanessa Nchouapouognignit, ez pedig támadásban és védekezésben is visszavetette az afrikaiak teljesítményét, a 28. percben tízgólosra növelte előnyét a svéd válogatott (15-5), ezt a szünetig eggyel toldotta meg.
A fordulás után a remek (akkor 65 százalékos) hatékonysággal védő svéd kapus, Irma Schjött kétszer is betalált, kihasználva, hogy Kamerun kapuslehozatallal teremtett létszámfölényes helyzetet a különbség csökkentése reményében. Az afrikaiak lelkes hozzáállása az idő előrehaladtával egyre több hibával járt, a svédek pedig bizonyították nagyobb játékerejüket. A második félidő derekán újabb kameruni, a jobbátlövő Chantal Voulania kapott piros lapot, a házigazda pedig egyre könnyebben teremtett helyzeteket a fáradó vendégek ellen, az 50. percben már húsz találat volt közte (30-10) az 5187 fős nézősereg nagy örömére, ezt az utolsó tíz percben még néggyel sikerült megtoldani. Schjött 18 védéssel és 58 százalékos hatékonysággal zárt.
A svédek a magyar válogatott ellen szombaton lépnek pályára 20.30-tól.
A két éve vb-bronzérmes, a tavalyi Európa-bajnokságon második Dánia meglepetésre kikapott Japán legjobbjaitól Herningben. A kiélezett találkozó utolsó percében vezettek a szigetországiak, és bár egyenlítettek a skandinávok, Japán három másodperccel a dudaszó előtt megszerezte a győztes találatot, így először kapott ki házigazda együttes a vb-n. A dánoknál a Győr jobbátlövője, Line Haugsted egy gólt szerzett.
Eredmények, középdöntő, 1. forduló:
I. csoport:
  • Horvátország-Montenegró 26-25 (13-13)
Az állás:
1. Svédország 6 pont,
2. Montenegró 4,
3. Magyarország 4,
4. Horvátország 3,
5. Szenegál 1,
6. Kamerun 0
Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény rangsorol. Az első két együttes jut a negyeddöntőbe.
III. csoport (Herning):
  • Németország-Románia 24-22 (9-12)
  • Lengyelország-Szerbia 22-21 (10-13)
Az állás:
1. Németország 6 pont,
2. Dánia 4 (90-71),
3. Lengyelország 4 (71-84),
4. Japán 2 (87-89),
5. Románia 2 (82-91),
6. Szerbia 0
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés