Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szenegáli siker született a kézilabda-vb-n

Eurosport Magyarország

Frissítve 11/12/2023 - 18:21 GMT+1

A szenegáli válogatott szerezte meg a magyar érdekeltségű göteborgi csoport ötödik helyét a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon, miután a középdöntős küzdelmek hétfői zárónapján 22-20-ra kerekedett Kamerun legjobbjai fölé.

Szenegáli siker az afrikai rangadón

Fotó: Getty Images

A tornán eddig mutatott játék alapján esélyesebbnek tűnő, a csoportkörben a horvátokkal döntetlent játszó Szenegál kezdte jobban az I-es csoport ötödik helyéről határozó találkozót, ám teljesítménye hamar visszaesett riválisa szintjére.
A számos egyszerűnek látszó megoldást elrontó felek közül a néha bravúros megoldásokat is bemutató kameruni együttes irányította az első félidő nagyrészét, a szünetre pedig ötgólos előnyre tett szert az 54 százalékos hatékonysággal védő kapusa, Isabelle Mben Bediang vezérletével.
picture

Töpfner Alexandra és Isabelle Noelle Mben Bediang

Fotó: MTI

A második játékrész első 9 percét úgy nyerték 2-0-ra a szenegáliak, hogy nekik is volt hétperces gólcsendjük, a 43. perc végén 13-13-nál utol is érték a szünet óta egyetlen gólt szerző Kamerunt. Az egész tornán 14 játékossal rendelkező kameruniakon egyre inkább érződött a fáradtság, a szenegáli válogatott a záró öt percen belül három találattal is vezetett, innen pedig már nem volt visszaút Kamerunnak.
A Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány irányította magyar válogatott 18 órától a horvátok ellen lép pályára, és ha nyer, úgy nagy valószínűséggel megszerzi az olimpiai selejtezőtornás szereplést érő kilencedik vagy tizedik helyet.
picture

A magyar női kézilabda-válogatott (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Fotó: MTI

A herningi illetőségű III. csoportban a japán-szerb találkozó ugyancsak 22-20-as eredménnyel és távol-keleti sikerrel zárult. A Kisvárda jobbszélsője, Akijama Nacumi egyetlen kísérletét elhibázta. A története legrosszabb vb-szereplését záró szerb válogatottból a Békéscsaba jobbátlövője, Marija Lanistanin öt, a debreceni balátlövő, Jovana Jovovic egy gólt szerzett, míg az Alba Fehérvár kapusa, Kubina Molli három lövést hárított.

Eredmények, középdöntő, 3. forduló:
I. csoport (Göteborg):
Szenegál-Kamerun 22-20 (7-12)
később:
MAGYARORSZÁG-Horvátország 18.00 (+ FOTÓ)
Montenegró-Svédország 20.30
III. csoport (Herning):
Japán-Szerbia 22-20 (9-8)
később:
Lengyelország-Románia 18.00
Németország-Dánia 20.30
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés