Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kézi-vb: Történelmi kameruni továbbjutás a magyarok csoportjából

Eurosport Magyarország

Frissítve 04/12/2023 - 20:51 GMT+1

Női kézilabda-vb - A kameruni női kézilabda-válogatott jutott tovább utolsóként a magyarok helsingborgi négyeséből a középdöntőbe, miután hétfőn 26-23-ra legyőzte Paraguay együttesét az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában.

Női kézilabda-vb - Kamerun-Paraguay (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Fotó: MTI

Kameruni továbbjutás a magyar csoportból

A B csoportban a magyar és a montenegrói csapattól egyaránt vereséget szenvedett Paraguay és Kamerun lépett pályára, a cél a harmadik hely volt, amely középdöntős szereplést ért, ezt korábban egyik válogatott sem érte el.
A kameruni válogatott kezdett jobban (6-2), magassági és erőfölényét kihasználva határozottabban védekezett, miközben a nézőtéren ülő stábtagok folyamatosan hangosan buzdították és instruálták a játékosokat. A paraguayiakat a kapusuk tartotta "lőtávolban", valamint az, hogy sokat játszhattak emberelőnyben: az első bő negyedórában négy kamerunit állítottak ki két percre, a szünetig pedig kétszer kézilabdázhatott kettős fórban a dél-amerikai válogatott.
Szünetre döntetlennel vonultak a felek, akik a folytatásban is sok technikai hibával játszottak, az addig egy-két találattal előrébb járó afrikaiak a záró tíz percnek négygólos előnnyel vághattak neki (22-18). A mindössze 14 játékost a keretében tudó Kamerunon nem érződött a fáradtság, a második játékrészben fegyelmezettebben játszva kevesebbet is töltött emberhátrányban. A hajrában egy hajszállal jobban fókuszálva kerekedett dél-amerikai riválisa fölé Kamerun, így története során először jutott középdöntőbe. A találkozót 689 néző látta a helyszínen.
Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:
B csoport (Helsingborg):
  • Kamerun-Paraguay 26-23 (12-12)
később:
Montenegró-MAGYARORSZÁG 20.30
D csoport (Stavanger):
  • Angola-Izland 26-26 (15-14)
később:
Franciaország-Szlovénia 21.00
F csoport (Herning):
  • Japán-Irán 42-10 (20-3)
később:
Németország-Lengyelország 20.30
H csoport (Frederikshavn):
  • Argentína-Kongó 31-26 (14-15)
később:
Hollandia-Csehország 20.30
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés