Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kézi-vb: Döntőnek is beillő rangadón veszítettek a norvégok, kiestek az Ambros Martín-vezette spanyolok

Eurosport Magyarország

Publikálva 10/12/2023 - 22:52 GMT+1

A két éve ezüstérmes francia válogatott megnyerte középdöntős csoportját a női kézilabda-világbajnokságon, mivel vasárnap az utolsó fordulóban 24-23-ra legyőzte Norvégiát.

Franciaország-Norvégia 24-23

Fotó: AFP

A II. középdöntős csoportban már egyaránt biztos továbbjutó, a torna legnagyobb favoritjai közé tartozó felek összecsapását kiválóan kezdték a norvégok, a harmadik perc végén 3-0-ra vezettek. A francia válogatott azonban a címvédő skandinávoktól szokatlan hibákat kihasználva belelendült és a vezetést is átvette (11-9). Az első félidő hajráját technikai hibák nyújtották el, előbb az időmérő rendszer meghibásodása miatt állt hosszú percekig a játék, majd az eredmény nem stimmelt a trondheimi csarnok kivetítőjén. Pihenőre a játék képének megfelelő döntetlennel vonultak a játékosok.
A második játékrész elején az ötkarikás aranyérmes tudott ellépni három találattal, ám a társházigazda felzárkózott, az utolsó negyedórában pedig egyik csapat sem tudott kétgólos előnyre szert tenni. Az utolsó perc 23-23-ról indult, Estelle Nze Minko a franciáknak szerzett vezetést, a norvégoknak pedig erre már nem volt válaszuk. A Győr francia balátlövője hat találattal fejezte be a rangadót, norvég klubtársai közül a jobbszélső Emilie Hovden egy, az irányító Stine Oftedal három gólt szerzett, a kapus Silje Solberg hét lövést hárított, egyet a testi épsége árán, vérző orra miatt hosszasan ücsörgött a kispadon.
A IV. csoportban érdekesen alakultak az utolsó forduló küzdelmei, miután a már biztos továbbjutó hollandok legyőzték a spanyolokat, a brazilok pedig a cseheket. A csehek, a brazilok és a spanyolok azonos pontszámmal zártak, így minitabella határozott a második hely sorsáról. Az egymás elleni eredmények miatt - Spanyolország-Brazília 27-25, Csehország-Spanyolország 30-22, Brazília-Csehország 30-27 - a csehek végeztek a legjobb gólkülönbséggel, míg az előző szezonban még a Győrt irányító Ambros Martín által vezetett, két évvel ezelőtt elődöntős spanyolok búcsúztak a tornától.
A csoportelső franciák a csehekkel, a másodikként záró norvégok a hollandokkal mérkőznek kedden Trondheimben.
Eredmények, középdöntő, 3. forduló:
II. csoport (Trondheim):
Franciaország-Norvégia 24-23 (12-12)
Szlovénia-Ausztria 32-27 (19-14)
Angola-Koreai Köztársaság 33-31 (20-15)
A csoport végeredménye: 1. Franciaország 10 pont, 2. Norvégia 8, 3. Szlovénia 6, 4. Angola 4, 5. Ausztria 2, 6. Koreai Köztársaság 0
IV. csoport (Frederikshavn):
Hollandia-Spanyolország 29-21 (13-9)
Brazília-Csehország 30-27 (16-17)
Argentína-Ukrajna 25-20 (13-11)
A csoport végeredménye: 1. Hollandia 10 pont, 2. Csehország 6, 3. Brazília 6, 4. Spanyolország 6, 5. Argentína 2, 6. Ukrajna 0
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés