Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

15 hónapja nem védett, de ott lenne az olimpián

Minich Réka

Publikálva 15/06/2021 - 15:35 GMT+2

A svéd kapus 3 műtéten van túl, de még reménykedik, hogy ott lehet Tokióban.

Appelgren

Fotó: SID

A svéd kapus Mikael Appelgren nem védett 2020 márciusa óta. Azóta 3 műtéten van túl, talán szerdán visszatérhet a kapuba, de ennek ellenére optimista az olimpiai esélyeit illetően. Sok ideje nem maradt, a svéd bő keretet pénteken hirdetik ki.

2020 nyarán a felkészülés során először ujjsérülést szenvedett, majd a vállában kellett egy szalagot megműteni. Appelgren kihasználta, hogy úgysem tudna edzeni, így a hosszú ideje problémákat okozó térdével is kés alá feküdt. A rehabilitáció hosszúra nyúlt, a szezonból mindössze 4 bajnoki mérkőzés maradt lehetőségként a visszatérésre.
“Nagyon nehéz volt feldolgozni, hogy nem játszhatok. Eddig talán 3-4 meccs volt a leghosszabb kihagyásom. Folyamatosan tartom a kapcsolatot az orvosokkal, a fizióterapeutákkal. Muszáj figyelnem a testem minden jelzésére, ott lennék már a pályán, de türelmesnek kell maradnom. “
A svéd válogatott a januári világbajnokságon ezüstérmet szerzett, de Appelgren kisebb gondja is nagyobb volt, mint hogy honfitársait irigyelje:
“Akkor még sokat bajlódtam a frissen műtött lábammal, volt hogy tolókocsiban tudtam csak közlekedni. Rászorultam másokra, sok segítségre volt szükségem. Nem a kézilabdán járt az eszem. Ki is szakadtam a saját kis kézis buborékomból, időnként teljesen elveszettnek éreztem magam. Sokat gondolkodtam rajta, hogy mi lesz velem, ha már nem tudok védeni, úgyhogy megint nekiálltam tanulni.”
A svéd kapust mindig is érdekelte a sportpszichológia, így néhány éve már elkezdett egyetemi szinten is foglalkozni a pszichológiával. Most a kényszerszünetet kihasználva újabb tanulmányokba fogott:
“Fontos tapasztalatokat szereztem pályafutásom során, most angolt és sportmenedzsmentet tanulok, hogy később is tudjam ezeket hasznosítani. Egy ideje már tagja vagyok a játékosok európai szervezetének, szeretnék a jövőben is hasonló dolgokkal foglalkozni.”
Az idényből sok már nincs hátra, a Löwenre még 4 bajnoki meccs vár, Appelgrennek ennyi ideje maradt, hogy bizonyítsa milyen formában van. A helyzetét nem könnyíti meg, hogy június 18-án hirdetik ki a svédek olimpiára készülő bő keretét, de ő bizakodik:
“Természetesen az a célom, hogy benne legyek a csapatban. Amikor a rehabilitáció legnehezebb pillanatait éltem át, akkor is mindig Tokió adott újabb motivációt. Folyamatosan tartom a kapcsolatot a válogatottal, télen 4 hónapig otthon dolgoztam. Nyilván kell, hogy védhessek élesben is, különben nincs esélyem. Remélem, hogy a bő keretben én leszek az egyik a 3 kapus közül és ott megmutathatom magam. Ami rajtam múlik azt meg fogom tenni, remélem, hogy ennyi elég lesz.”
Glenn Solberg szövetségi kapitánynak nem Appelgren beválogatása okozhat egyedül álmatlan éjszakákat, hiszen a Kiel játékosa Niclas Ekberg is megsérült. Eleinte keresztszalag-szakadástól tartottak, de “szerencsére” csak az egyik belső szalag sérült, így 6-8 hetes kihagyás vár a szélsőre. Az olimpia 6 hét múlva kezdődik, így Ekberg legnagyobb ellenfele is az idő lesz.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés