Horvátország válogatottja 25-19-re legyőzte a házigazda Dánia csapatát a női kézilabda Európa-bajnokság vasárnap délutáni bronzmérkőzésén, Herningben.


Hullámzó játékot hozott az első félidő, mert mindkét csapatnak voltak remek időszakai, de egyik sem tudta állandósítani jó teljesítményét. Előbb a horvátok, majd a dánok vezettek három góllal, ezt követően a horvát együttes egy négyes gólsorozattal ismét előnybe került. A hajrában újfent a házigazdák álltak jobban, a szünetben pedig döntetlen volt az állás.
A torna legjobb kapusának választott Sandra Toftot le kellett cserélniük a dánoknak, mert 19-ből csupán három lövést védett ki. A helyére beállt Rebecca Reinhardt jól teljesített, ám ő sem tudta megakadályozni a vereséget. A 41. percben még 18-18 volt az állás, ezt követően azonban a dánok 17 percig nem tudtak betalálni. Ellenfelük ebben az időszakban hét gólt lőtt, ezzel eldöntötte a bronzmeccset.
Kézilabda
Danyi győri menesztése a válogatott egyensúlyát is boríthatja
27 PERC
A horvátok, akik a legutóbbi két Európa-bajnokságon egyetlen mérkőzést sem nyertek, és már a négy közé kerüléssel is történetük legjobb eredményét érték el, ezúttal hat győzelemmel és két vereséggel zártak.
A Győri Audi ETO KC dán játékosa, Anne Mette Hansen négy gólt lőtt. A meccs legjobbja a Siófok KC horvát beállója, Katarina Jezic lett, aki mind az öt lövését gólra váltotta. Az Alba Fehérvár kapusa, Tea Pijevic 15 védéssel járult hozzá a sikerhez.
Eredmény, a 3. helyért:
Horvátország-Dánia 25-19 (11-11)Döntő:Norvégia-Franciaország 18.00
MTI
Kézilabda
Ezért érdemes megfontolni a támadóidő bevezetését a kézilabdában
7 ÓRA
Kézilabda
Nem jött össze az EHF-kupa címvédés, a Nantes nyerte a döntőt
TEGNAP 18:44