Vasárnap este szívrohamban elhunyt Zlatan "Zlatko" Saračević jugoszláv, majd horvát válogatott kézilabdázó, aki a kétezres évek elején a Fotex Veszprém meghatározó játékosa volt.

Az index.hr beszámolója szerint a horvát női bajnokság vasárnap esti rangadóját követően lett rosszul a Podravka Koprivnica vezetőedzője, és bár a segítség hamar a helyszínre érkezett, negyven perces újraélesztést követően sem sikerült megmenteni a horvát legenda életét. 
Saračević 2000-ben igazolt a Fotex Veszprémhez, ahol kétszer is magyar bajnok lett. Tagja volt annak a csapatnak, amelyik a 2002-es Bajnokok Ligája döntőjében ezüstérmet szerzett a Magdeburg elleni, 30-25-re elveszített drámai csatában. Ezt a tornát Saračević a góllövőlista második helyén fejezte be. 
Tokyo 2020
Kiélezett csatában döntetlenre végződött a svéd-francia mérkőzés
3 ÓRÁJA
Tizennégy horvát bajnoki címet, két BEK-győzelmet, olimpiai aranyat, Eb-ezüstöt és vb-bronzérmet is szerzett. Játékoskarrierjének befejezése után edzősködni kezdett, többek között a Nyíregyháza KC kispadján is megfordult, de a horvát bajnok RK Zagrebet is irányította. A Podravka Koprivnica vezetőedzőjeként 2018 óta dolgozott. 
Zlatko Saračević júliusban lett volna 60 éves. 
Tokyo 2020
Női kéziválogatottunk az oroszoktól is kikapott, csökken a továbbjutás esélye
6 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Négy góllal megléptek, mégis kikaptak a brazilok
12 ÓRÁJA