Vasárnap este szívrohamban elhunyt Zlatan "Zlatko" Saračević jugoszláv, majd horvát válogatott kézilabdázó, aki a kétezres évek elején a Fotex Veszprém meghatározó játékosa volt.

Az index.hr beszámolója szerint a horvát női bajnokság vasárnap esti rangadóját követően lett rosszul a Podravka Koprivnica vezetőedzője, és bár a segítség hamar a helyszínre érkezett, negyven perces újraélesztést követően sem sikerült megmenteni a horvát legenda életét. 
Saračević 2000-ben igazolt a Fotex Veszprémhez, ahol kétszer is magyar bajnok lett. Tagja volt annak a csapatnak, amelyik a 2002-es Bajnokok Ligája döntőjében ezüstérmet szerzett a Magdeburg elleni, 30-25-re elveszített drámai csatában. Ezt a tornát Saračević a góllövőlista második helyén fejezte be. 
Kézilabda
Az FTC otthonában nyert a címvédő Veszprém
14/04/2021 20:22
Tizennégy horvát bajnoki címet, két BEK-győzelmet, olimpiai aranyat, Eb-ezüstöt és vb-bronzérmet is szerzett. Játékoskarrierjének befejezése után edzősködni kezdett, többek között a Nyíregyháza KC kispadján is megfordult, de a horvát bajnok RK Zagrebet is irányította. A Podravka Koprivnica vezetőedzőjeként 2018 óta dolgozott. 
Zlatko Saračević júliusban lett volna 60 éves. 
Champions League
"Készen állunk, és mindent megteszünk a sikerért." Megvan az ellenfél budapesti négyes döntőre
13/04/2021 16:24
Kézilabda
Újra a Veszprémé a Magyar Kupa
12/04/2021 20:10