Kölcsönbe igazolás után, válogatott mérkőzések előtt nyilatkozott Székely Márton, a magyar kézilabda-válogatott kapusa. A Telekom Veszprém hálóőre a Porto tragédiája miatt igazol. A gyászról és a folytatás lehetőségéről a Digi Sport reggeli műsorában nyilatkozott.


A Telekom Veszprém múltheti közlése szerint Székely Márton, a csapat harmadik számú kapusa a szezon hátralévő részét a Portóban tölti kölcsönjátékosként. A dolog szomorú apropója, hogy február végén szívrohamban elhunyt a portugál csapat addigi első számú kapusa, Alfredo Quintana. A veszprémiek elengedték a kapust a Bajnokok Ligájában szintén érdekelt ellenfélnek – a közlemény szerint „a két klub közötti jó kapcsolatra tekintettel”.
Az 51-szeres válogatott Székely a nehéz helyzetről és a benne lévő lehetőségről egyaránt beszélt abban az interjúban, amit a Digi Sport internetes sorozata, a Reggeli Start készített vele. Elmondása szerint Quintana halála előtt megkeresték már, és a lehető leggyorsabban kellett dönteni a folytatásról. Így rövid gondolkodási idő után, aznap döntött az igazolásról, David Davis vezetőedzővel és Dr. Csík Zoltán klubelnökkel egyeztetve.
Tokyo 2020
Kényszerű csere kapusposzton, a sérült Szucsánszki is kikerült a keretből
9 ÓRÁJA
Székely elmondta, nehéz örökséget vesz át a mindig kedves és jó kedélyű portugál kapustól, akivel a tavalyi Európa-bajnokságon egymás ellen is összecsaptak.
Quintana népszerűsége Portóban nagy volt: sokan szerették, a mezszámát is visszavonultatták. A magyar kapus gyakran gondol arra, milyen lesz először belépni a portugálok még gyásszal terhes öltözőjébe.
Noha állítása szerint ez az igazolás elsősorban nem szakmai, hanem erkölcsi és közösségi kérdés, az ő szakmai fejlődésének jó állomáshelye lehet Porto. Székely, aki eddig több magyar klub, a PLER, a Balatonfüred, a Csurgó és a Tatabánya kapujában is védett, Veszprémben kevés lehetőséget kap. Ezért a több játéklehetőség mind az ő szakmai fejlődése, mint a válogatott sikere szempontjából fontos lehet. Ő maga is azt mondja: Portóban több meccsben reménykedhet, a csapat az Aalborg ellen a legjobb nyolc közé jutásért is játszik a Bajnokok Ligájában.
Székely szerződése a nyáron lejár, de folytatásról egyelőre nem tud beszélni. Hogy marad-e Portóban, szerződést hosszabbít-e vele a Veszprém, vagy valamilyen egyéb megoldás lesz, még kérdés. Addig is annyi biztos: a héten a magyar és a szlovák válogatott két mérkőzést is játszik az Európa-kupa keretében, amin a jövő januári Eb már biztos négy résztvevője, Magyarország, Szlovákia, Spanyolország és Horvátország játszik. Jövő héten pedig Székely Márton megkezdi portói hónapjait.
via Reggeli Start
Tokyo 2020
Elképesztő kung-fu mozdulattal szerzett gólt a francia kézis
15 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Kiélezett csatában döntetlenre végződött a svéd-francia mérkőzés
TEGNAP 14:53