Kölcsönbe igazolás után, válogatott mérkőzések előtt nyilatkozott Székely Márton, a magyar kézilabda-válogatott kapusa. A Telekom Veszprém hálóőre a Porto tragédiája miatt igazol. A gyászról és a folytatás lehetőségéről a Digi Sport reggeli műsorában nyilatkozott.


A Telekom Veszprém múltheti közlése szerint Székely Márton, a csapat harmadik számú kapusa a szezon hátralévő részét a Portóban tölti kölcsönjátékosként. A dolog szomorú apropója, hogy február végén szívrohamban elhunyt a portugál csapat addigi első számú kapusa, Alfredo Quintana. A veszprémiek elengedték a kapust a Bajnokok Ligájában szintén érdekelt ellenfélnek – a közlemény szerint „a két klub közötti jó kapcsolatra tekintettel”.
Az 51-szeres válogatott Székely a nehéz helyzetről és a benne lévő lehetőségről egyaránt beszélt abban az interjúban, amit a Digi Sport internetes sorozata, a Reggeli Start készített vele. Elmondása szerint Quintana halála előtt megkeresték már, és a lehető leggyorsabban kellett dönteni a folytatásról. Így rövid gondolkodási idő után, aznap döntött az igazolásról, David Davis vezetőedzővel és Dr. Csík Zoltán klubelnökkel egyeztetve.
Bajnokok Ligája
Szoros meccsen verte a Veszprém a Zagrebet
24/11/2022 - 19:36
Székely elmondta, nehéz örökséget vesz át a mindig kedves és jó kedélyű portugál kapustól, akivel a tavalyi Európa-bajnokságon egymás ellen is összecsaptak.
Quintana népszerűsége Portóban nagy volt: sokan szerették, a mezszámát is visszavonultatták. A magyar kapus gyakran gondol arra, milyen lesz először belépni a portugálok még gyásszal terhes öltözőjébe.
Noha állítása szerint ez az igazolás elsősorban nem szakmai, hanem erkölcsi és közösségi kérdés, az ő szakmai fejlődésének jó állomáshelye lehet Porto. Székely, aki eddig több magyar klub, a PLER, a Balatonfüred, a Csurgó és a Tatabánya kapujában is védett, Veszprémben kevés lehetőséget kap. Ezért a több játéklehetőség mind az ő szakmai fejlődése, mint a válogatott sikere szempontjából fontos lehet. Ő maga is azt mondja: Portóban több meccsben reménykedhet, a csapat az Aalborg ellen a legjobb nyolc közé jutásért is játszik a Bajnokok Ligájában.
Székely szerződése a nyáron lejár, de folytatásról egyelőre nem tud beszélni. Hogy marad-e Portóban, szerződést hosszabbít-e vele a Veszprém, vagy valamilyen egyéb megoldás lesz, még kérdés. Addig is annyi biztos: a héten a magyar és a szlovák válogatott két mérkőzést is játszik az Európa-kupa keretében, amin a jövő januári Eb már biztos négy résztvevője, Magyarország, Szlovákia, Spanyolország és Horvátország játszik. Jövő héten pedig Székely Márton megkezdi portói hónapjait.
via Reggeli Start
European Championship (W)
Voltak ugyan fénypontok, de ez egy nagyon szomorú Eb volt
23/11/2022 - 13:26
European Championship (W)
Visszavágtak a dánoknak és megvédték Eb-címüket a norvégok
20/11/2022 - 21:36