Svájc válogatottja 27-24-re Algériát, a norvég válogatott pedig 35-33-ra Izlandot győzte le az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában, vasárnap.

A svájciak két nappal az első csoportmérkőzésük előtt, múlt kedden tudták meg, hogy a koronavírusos megbetegedések miatt visszalépett Egyesült Államok helyett részt vehetnek a tornán. Ennek ellenére továbbjutottak a csoportkörből, és három győzelemmel, illetve három vereséggel zárták a világbajnokságot. Az ugyancsak beugróként érkezett Észak-Macedónia négy találattal kikapott a fehéroroszoktól, így egy győzelemmel és öt vereséggel zárt.
A franciák 32-23-ra legyőzték Portugáliát, ezzel megnyerték a gízai III. csoportot, a norvégok a második helyen végeztek, a portugálok pedig harmadikként nem jutottak tovább. 
European Championship
Zseniális sakkjátszmát hozott a kézilabda Eb első elődöntője
40 PERCE
Amennyiben a magyar válogatott hétfőn nem kap ki az Európa-bajnok spanyoloktól, megnyeri az I. csoportot, és a norvégokkal játszik a legjobb nyolc között. A spanyolok elleni vereség esetén a második helyen jut tovább Gulyás István szövetségi kapitány együttese, és szerdán a százszázalékos mutatóval rendelkező franciákkal mérkőzik a negyeddöntőben. 
A vasárnapi, gízai meccsen a portugálok csupán kétszer, 1-0-nál és 3-2-nél vezettek. A Telekom Veszprém francia irányítója, Kentin Mahé egyszer volt eredményes.
A kairói IV. csoportban Svédország 34-20-ra legyőzte Oroszországot, és ugyancsak a negyeddöntőbe jutott. Az oroszoknál a veszprémi jobbszélső, Danyiil Siskarjov és a szegedi balátlövő, Dmitrij Zsitnyikov is egy gólt szerzett.
A szlovénok öt kulcsembere, a szegedi Dean Bombac és Borut Mackovsek, a veszprémi Blaz Blagotinsek, valamint Dragan Gajic és Stas Skube gyomorproblémákkal küzd, utóbbi három ezért nem is léphetett pályára a házigazdák ellen a kairói IV. csoportban. Ennek ellenére csapatuk öt góllal vezetett a 35. percben, ám ezután Egyiptom egy 7-1-es sorozattal fordított. A hátralévő húsz percben végig szoros volt az állás, és mivel a hajrában nagyjából ugyanannyit hibázott mindkét csapat, döntetlennel zárult a meccs. Egyiptom ezzel biztosította negyeddöntőben jutását, a szlovénok viszont nem lesznek ott a legjobb nyolc között.
Borut Mackovsek négy, Dean Bombac két, az ugyancsak szegedi Matej Gaber szintén két gólt dobott. A mezőny legjobbjának a Veszprém egyiptomi jobbátlövőjét, Omar Jahját választották, aki hatszor talált be. A szlovén kapus Klemen Ferlin 44 százalékos hatékonysággal védett.
Eredmények:
középdöntő, 3. (utolsó) forduló:
III. csoport (Gíza):
Franciaország-Portugália 32-23 (16-12)
Norvégia-Izland 35-33 (18-18)
Svájc-Algéria 27-24 (15-13)
A végeredmény: 1. Franciaország 10 pont, 2. Norvégia 8, 3. Portugália 6, 4. Svájc 4, 5. Izland 2, 6. Algéria 0
IV. csoport (Kairó):
Svédország-Oroszország 34-20 (17-8)
Egyiptom-Szlovénia 25-25 (8-12)
Fehéroroszország - Észak-Macedónia 30-26 (14-14)
A végeredmény: 1. Svédország 8 pont, 2. Egyiptom 7, 3. Szlovénia 6, 4. Oroszország 5, 5. Fehéroroszország 4, 6. Észak-Macedónia 0
A csoportok első két helyezettje jutott a negyeddöntőbe.
A 25-32. helyért, 3. forduló:
II. csoport (Alexandria):
Ausztria-Koreai Köztársaság 36-29 (18-14)
Chile-Marokkó 28-17 (14-12)
A végeredmény: 1. Ausztria 6 pont, 2. Chile 4, 3. Marokkó 2, 4. Koreai Köztársaság 0
MTI
European Championship
Kicentizte Norvégia, de kijutott a jövő évi világbajnokságra
EGY ÓRÁJA
European Championship
A magyarországi "embertelen" körülményeket okolja legnagyobb sztárja sérüléséért az izlandi edző
TEGNAP 05:51