Még mindig nem tudunk betelni azzal, hogy a magyar férfi kézilabda válogatott milyen játékkal nyerte meg csoportját és jutott a középdöntőbe az Európa-bajnokságon. Ám nem csak a magyar szemeknek tűnt fel, hogy milyen remek munka folyik a csapatnál: már Spanyolországban is a mieink stábjáról írnak, kicsit persze hazabeszélve.


Tegnap késő este jelent meg a mértékadó Marca honlapjának elemzése a magyar válogatott eddigi teljesítményéről. Jorge Dargel úgy kezdi beszámolóját, hogy a spanyol edzők munkája szinte lefedi Európa egészét, és a legújabb jó példa éppen a magyar válogatottnál látható, amely nagy meglepetésre győzte le Izlandot 24-18-ra, és nyerte meg ezzel a csoportját. Az eredmények elsorolása után a cikk megjegyzi, hogy a magyar csapat az egyik legfiatalabb a teljes mezőnyben, és hogy Portugália mellett a torna másik meglepetéscsapatának tekinthető.
A hiányzók felsorolása után jön az igazán érdekes rész: az edzői stáb bemutatása. A cikk írója úgy mutatja be a csapatot, hogy a válogatott élére júliusban kinevezett Gulyás István választotta maga mellé a két korábbi játékoslegendát, Nagy Lászlót és Chema Rodríguezt. A hármas célja pedig az volt, hogy a magyar válogatott újra fel tudja venni a versenyt Európa legjobbjaival.
Kézilabda
Orbán befejezi
09/06/2021 16:27
Chemával kapcsolatban kiemelik, hogy bár még aktívan kézilabdázik a francia második vonalban, de lenyűgöző természetességgel kezdte el munkáját élete első edzői posztján. Sokszor látható, hogy tulajdonképpen a 40 éves spanyol az, aki az edzői teendőket ellátja, elsősorban időkéréseknél. A cikk beszámol arról, hogy a mostani válogatott keretében vannak ugyan olyan tapasztalt játékosok, mint Mikler, vagy Balogh, de Chema munkája elsősorban azoknál a fiataloknál látszódik beválni, akik először kapnak igazán kulcsszerepet a válogatottban.
Végül optimistán zárja elemzését a Marca: azt írja, hogy úgy tűnik, Chema Rodríguez viheti sikerre a csapatot, ha már ez korábban honfitársainak hol egyáltalán nem (Talant Dujshebaev), hol csak részben (Xavi Sabaté) sikerült.
És mi miért ne legyünk optimisták, ha már a spanyolok is azok...
Kézilabda
Kihasználhatja a veszprémi káoszt a bajnoki címet bezsebelő Szeged
08/06/2021 18:52
Kézilabda
Visszavonult a legenda, aki nélkül nem épült volna szupercsapat Győrben
08/06/2021 12:59