Két Bajnokok Ligája-győztes Bundesliga klub, a Kiel és a Flensurg képviselői is elhalasztanák a januárra tervezett egyiptomi világbajnokságot. Ahogy fogalmaznak, nem itt a legmagasabb a higiénia szintje a világon.

A szabadtéri sportágak sikerével ellentétben a csarnokban játszottak nehezebben indulnak újra a koronavírus-járvány után. Igen, a kézilabda is, amiben a női Bajnokok Ligája négyes döntőt lemondták, a férfit pedig decemberre halasztották, sokak szerint minden szakmai megfontolás nélkül. Az új BL-szezon elindulása és a nemzeti bajnokságok rajtja ugyan napirenden van, de a decemberi női Eb és a januári férfi vb közelítése egyre aggasztóbb.
„Semmi bajom Egyiptommal, de a játékosoknak valószínűleg két hétre karanténba kellene menniük a vb után, ami nonszensz.”
Kézilabda
Danyi győri menesztése a válogatott egyensúlyát is boríthatja
16 ÓRA
– nyilatkozta a Sport-Bildnek Marc Weinstock, a THW Kiel felügyelőbizottságának elnöke. Boy Meesenburg, az SG Flensburg Handewitt tanácsadó testületének elnökét pedig a Sport1 című német szakportál kérdezte. Ő sem nyilatkozott kevésbé nyersen: "Egyiptom nem arról híres, hogy itt lenne a legmagasabb szintje a higiéniának a világon." Szerinte sokkal fontosabb lenne nyugodtan elkezdeni a szezont. Mindenkit rendesen tesztelni, és kicsit később rajtolni a német bajnoksággal. Fontosnak tartják továbbá az anyagi szempontokat is: minden, nézők nélkül játszott mérkőzés 250,000 € kiesést jelent.

kiel-flensburg.jpg

Fotó: Eurosport

Nem késett a reakcióval a Német Kézilabda Szövetség és a Bundesliga vezetősége sem. Uwe Schwenker, a Liga vezetője kritika helyett együttérzésre szólítja fel a klubokat és arra figyelmeztet mindenkit, hogy a bajnokság elindítása gazdasági szükségszerűség is.
„Október 1-jén el kell indítani a 2020 / 21-es szezont. Szurkolóink, a tévétársaságok és a szponzorok mind így számolnak. Minden más terv veszélyezteti a nemzeti és a nemzetközi versenyeket, amik rendkívül fontosak a német kézilabda számára."
Andreas Michelmann, a szövetség elnöke szerint a német kézilabda profitál a januári világbajnokságból, és ezt a kluboknak meg kell érteni. A két német közszolgálati csatorna szerepe is óriási a dologban, azzal, hogy ők főműsoridőben vetítik a mérkőzéseket, tízmilliókhoz jut el a németek játéka. Schwenker és Michelmann biztos benne, hogy az egyiptomi szervezőbizottság és a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) egyaránt felelős döntéseket fog hozni a vb megrendezésével kapcsolatban.
Az ügyben a minap nyilatkozott az IHF egyiptomi elnöke, aki biztosított mindenkit a világbajnokság biztonságos megrendezéséről. Azt mondta, reméli, hogy ez a torna már a fény az alagút végén.
via Handball Planet
Kézilabda
Ezért érdemes megfontolni a támadóidő bevezetését a kézilabdában
EGY NAP
Kézilabda
Nem jött össze az EHF-kupa címvédés, a Nantes nyerte a döntőt
09/05/2021 18:44