Eredmény:

  • Telekom Veszprém-Pick Szeged 31-26 (16-10)
A hazaiaktól Kentin Mahé bordasérülés, a vendégek keretéből Mikler Roland térdfájdalmak, Bánhidi Bence kézsérülés, Sebastian Frimmel talp- és sarokfájdalmak, Luka Stepancic pedig makacs Achilles-ín-sérülés miatt hiányzott.
World Championship
Nincsenek meglepetések a magyar válogatott bő vb-keretében
10 ÓRÁJA
A Magyar Kupa-címvédő veszprémiek jól használták ki ellenfelük hibáit a meccs elején (3-0), és a bajnokcsapat dolgát tovább nehezítette, hogy a játékvezetők - némi szigorúsággal - már a nyolcadik percben végleg kiállították Rosta Miklóst fejre irányuló ütésért. Sok volt a bizonytalanság szegedi oldalon, ezért Juan Carlos Pastor vezetőedző a 14. percben 7-3-nál időt kért. Együttese több mint tíz percen keresztül ziccerből és hétméteresből sem tudott betalálni, ezért a spanyol mester a 18. percben megint időt kért, mert a házigazdák folyamatosan növelték előnyüket (10-3).
Volt már nyolc találat is közte, amikor ezt a - továbbra is sokat hibázó, de töretlenül küzdő és a játékot tudatosan lassító - vendégek ötre csökkentették, Momir Ilic hazai szakvezető is időt kért. Csakhamar az ő csapata is megfogyatkozott, mert Omar Jahja - túlzott szigorúsággal - is piros lapot kapott. Több mint másfél percig kettős emberelőnyben volt a Szeged, amely két góllal kezdte a második felvonást, így ismét látótávolságba került számára az ellenfél (16-12).
Az első félidőben a veszprémi Rodrigo Corrales, a másodikban a szegedi Mirko Alilovic védett remekül, így a különbség tovább csökkente, a 42. percben Momir Ilic 20-18-nál kért időt. Csapata hosszú ideig képtelen volt ismét lendületbe kerülni - a hazai szurkolók ébresztőt kiabáltak -, ezután megint elléptek hárommal. Erre reagálva a címvédő a kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltott, ami egy ideig hatékonyan működött. A vitatható és megkérdőjelezhető játékvezetői ítéletek az egész meccsen, így a hajrában is borzolták a nézők és a játékosok idegeit, de a legfontosabb pillanatokban a veszprémiek maradtak valamivel higgadtabbak, így nagy küzdelemben, nehezen megnyerték a rangadót, amelyen a vendégek egyszer sem vezettek.
A mostani bajnoki idényben a Szeged először veszített pontokat, a Veszprém viszont továbbra is százszázalékos. A győztes csapatban Mikita Vajlupov öt, Petar Nenadic, Andreas Nilsson és Gasper Marguc négy-négy gólt lőtt, Rodrigo Corrales tízszer védett. A túloldalon Alexander Blonz hétszer, Miguel Martins és Mario Sostaric egyaránt hatszor talált be, Mirko Alilovic 12 lövést védett. A két csapat 184. egymás elleni tétmérkőzésén 52 szegedi siker és hét döntetlen mellett 125. alkalommal nyert a Veszprém.

MTI
Kézilabda
Utolsó pillanatos góllal kapott ki a Ferencváros
10 ÓRÁJA
Bajnokok Ligája
Szoros meccsen verte a Veszprém a Zagrebet
24/11/2022 - 19:36