Női kézilabda Eb - A címvédő norvégokkal is összekerültek a magyarok

Az már a Ljubljanában megtartott sorsolás előtt biztos volt, hogy a magyarok a szlovén fővárosban, az A csoportban szerepelnek majd, és nem találkoznak a november 4. és 20. között sorra kerülő torna három házigazdájával, Szlovéniával, Észak-Macedóniával és Montenegróval.
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapata a második kalapban szerepelt, a norvégokat az elsőből, az előző kontinenstornán bronzérmes horvátokat a harmadikból, a nagy nemzetközi tornán újonc svájciakat pedig a negyedikből kapta.
Kézilabda
Golovin: Olyanokkal nyertük meg a csoportunkat, akiknek még a tv előtt kéne ülniük
26/04/2022 11:54
Ez lesz a 15. női Európa-bajnokság, de az utolsó, amelyet 16 csapattal rendeznek. A magyar válogatott minden alkalommal ott volt a mezőnyben, legjobb eredménye a 2000-es aranyérem, a legrosszabb pedig a 2016-os 12. helyezés.
A csoportkörben a magyar együttes november 4-én, 6-án és 8-án lép pályára. Az első három jut tovább a középdöntőbe, ahol a B csoport első három helyezettjével játszana a magyar válogatott. Ezt a kört november 10-16. között rendezik, ugyancsak Ljubljanában. Onnan az első kettő kerül az elődöntőbe.
A győztes kijut a 2024-es párizsi olimpiára, az Eb-ről további két együttes - a 2023-as világbajnokság eredményétől függően - szerepelhet a 2024-es ötkarikás selejtezőn.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása:

  • A csoport (Ljubljana):
Norvégia, MAGYARORSZÁG, Horvátország, Svájc
  • B csoport (Celje):
Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia
  • C csoport (Szkopje):
Franciaország, Hollandia, Észak-Macedónia, Románia
  • D csoport (Podgorica):
Lengyelország, Montenegró, Németország, Spanyolország
(MTI)
Kézilabda
Ott lesz az idei Európa-bajnokságon női kéziválogatottunk!
21/04/2022 19:52
European Championship
Kijelölte a kapitány az Eb keretet Portugália és Szlovákia ellen
06/04/2022 13:47