A magyarok csoportjában szereplő Zöld-foki Köztársaság válogatottja nem áll ki vasárnap a németek elleni második fordulós összecsapásra az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon, miután a csapat több tagja is koronavírusos lett.


Az afrikai ország szövetsége Facebook-oldalán közölte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a későbbiekben a sportszerűség szabályainak megfelelően folytassák a küzdelmet. A tervek szerint négy új játékos utazik Egyiptomba, hogy kedden a csoportkör utolsó fordulójában az Uruguay elleni mérkőzést le tudja játszani a gárda.
A koronavírusos megbetegedésektől tizedelt újonc együttes, melyet a magyar válogatott pénteken 34-27-re győzött le a nyitókörben, azért kényszerült visszalépni a vasárnapi összecsapástól, mert szombaton újabb két játékosa fertőződött meg, így mindössze kilenc bevethető kézilabdázója maradt. A szabályok értelmében pedig legalább tíz kézilabdázónak rendelkezésre kell állnia ahhoz, hogy megtartsák a meccset. A 18 órára kiírt, de így elmaradó találkozót 10-0-s gólkülönbséggel a németek javára ítéli majd a nemzetközi szövetség.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - France - Netherlands - Kézilabda – Olimpiai főhírek
4 ÓRÁJA
Folytatódik Egyiptomban a Zöld-foki Köztársaság kálváriája | Eurosport
Újabb két játékos fertőződött meg a koronavírussal a magyarokkal azonos világbajnoki csoportban lévő Zöld-foki Köztársaság férfi kézilabda-válogatottjának tagjai közül, ezért veszélybe került a csapat további szereplése az egyiptomi tornán. Az esettel kapcsolatban a magyarok sürgős választ kértek a nemzetközi szövetségtől (IHF). Az IHF honlapjának szombati beszámolója szerint az érintett játékosokat azonnal elszigetelték társaiktól.
A magyar válogatott - közép-európai idő szerint - 20.30-tól Uruguay-jal találkozik vasárnap. A négyesből az első három jut tovább.
MTI
Tokyo 2020
Elek Gábor: "Sokat fejlődtünk, szép utazás volt, ezt kell most tovább vinni"
13 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Kikapott a norvégoktól a negyeddöntőben a női kézilabda-válogatott
13 ÓRÁJA