Csaknem hét év után kapott ki otthon a Győr

A győriek legutóbb 2015. október 25-én veszítettek házigazdaként a BL-ben, amikor a dán Midtjylland győzte le őket 26-21-re.
A győriek keretéből Jelena Despotovic, Kari Brattset, valamint Line Haugsted hiányzott, és bár Stine Oftedalt benevezték a meccsre, de nem léphetett pályára, mert az egyik edzésen megütötték az arcát és erős fájdalmat érzett.
Bajnokok Ligája
Szoros meccsen verte a Veszprém a Zagrebet
24/11/2022 - 19:36
A világklasszis irányító hiánya eleinte meglátszott csapata teljesítményén. Ambros Martín vezetőedző a 13. percben 6-9-es állásnál időkérésre kényszerült, mert támadásban és védekezésben is összeszedettebb volt a Metz, amely remekül használta ki a hazai hibákat. A játékmegszakítás sem használt, tovább nőtt a különbség, és a francia együttesnek jó néhány alkalommal nem is volt nehéz dolga, hiszen a hazai labdaeladások után könnyű gólokat dobott.
A 24. percben, 14-8-as hátrányban Martín másodszor is időt kért, és mivel az első félidő hajrája az ő együttesének sikerült jobban, a szünetben már "csak" 18-14-es előnyben volt a Metz.
A második felvonás elején nem javult a helyzet hazai szempontból, a Metznek alig volt gyenge pontja, így már 22-15-re vezetett. Kétszer egymás után emberelőnybe került az ETO, az elsőt 2-0-ra megnyerte, a másodikban viszont kétszer eladta a labdát. A harmadik időkérés sem használt, mert bő tíz perccel a vége előtt 19-27-es állásnál eldőlt a találkozó. A hajrában ugyan csökkentette hátrányát a sokat hibázó ETO, de az egyenlítésre nem volt esélye a szinte végig magas színvonalon kézilabdázó vendégekkel szemben.
A házigazdáknál Anne Mette Hansen volt a legeredményesebb öt góllal, a túloldalon Chloé Valentini hetet lőtt. A kapusok közül a győri Sandra Toft teljesített a legjobban nyolc védéssel.
A két csapat tizedik egymás elleni BL-meccsén nyolc győri siker mellett másodszor győzött a Metz.
A két győzelemmel és egy vereséggel álló ETO október 9-én a horvát Lokomotiva Zagrebet fogadja.

A Brest egy góllal nyert az FTC vendégeként

Az FTC keretéből Kovacsics Anikó és Bíró Blanka mellett Szucsánszki Zita, Alicia Stolle és Kukely Anna hiányzott az európai szövetség által a forduló rangadójának választott mérkőzésről. A magyar csapat múlt vasárnap 40-20-ra kikapott a német Bietigheimtől, ami története legsúlyosabb veresége volt a BL-ben. Az akkori hiányzók közül a védekezés két oszlopa, Dragana Cvijic és Tomori Zsuzsanna visszatérhetett a keretbe.
Alig telt el öt perc, máris 4-0-ra vezetett a Brest, ezért Elek Gábor ferencvárosi vezetőedző időt kért. A kapuban Cléopatre Darleux, támadásban pedig előbb Djurdjina Jaukovic, majd Itana Grbic remekelt, míg hazai oldalon rendkívül sok hiba csúszott az akciókba, rengeteg volt a labdaeladás. Az első 18 percben mindössze két gólt szerzett az FTC, ám 8-2-es hátrányt követően egyre pontosabban kézilabdázott, megtörte ellenfele lendületét, és felzárkózott 10-9-re. A hajrá a vendégeknek sikerült jobban, akik a szünetben 12-9-re vezettek.
A meccs harmadától a franciák sem teljesítettek olyan jól, mint addig, ezt Janurik Kinga védéseire alapozva a második felvonásban kihasználta a Ferencváros, és 10-14-ről egyenlített. Ekkor már sokkal inkább a küzdelem dominált, és bár a Brest újra ellépett hárommal, a Magyar Kupa-címvédő csakhamar megint egyenlített, és ekkor még több mint hat és fél perc volt hátra.
A legvégén több nagy lehetősége is volt a házigazdának, hogy a meccs során először megszerezze a vezetést, a mezőny legjobbjának megválasztott Jaukovic pedig a vendégek javára döntötte el a meccset. Bár 15 másodperc még volt hátra ekkor, de Elek Gábor már nem tudott időt kérni, mert - elmondása szerint - az időkérő lap ráragadt a tároló mappára, így nem volt módja a zsüriasztalra letenni azt.
A franciáknál Jaukovic 12 góllal, Darleux pedig 51 százalékos védési hatékonysággal (41/21) zárt. A hazaiaknál Klujber Katrin nyolc gólt lőtt, Janurik Kinga 43 százalékkal (35/15) védett.
A két csapat harmadik egymás elleni meccsén egy ferencvárosi siker mellett másodszor nyert a Brest.
Az egy győzelemmel és két vereséggel álló Ferencváros október 9-én a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában folytatja szerepelését a BL csoportkörében.
MTI
European Championship (W)
Voltak ugyan fénypontok, de ez egy nagyon szomorú Eb volt
23/11/2022 - 13:26
European Championship (W)
Visszavágtak a dánoknak és megvédték Eb-címüket a norvégok
20/11/2022 - 21:36