A magyar szövetség (MKSZ) szerdai online sajtótájékoztatóján Kirsner Erika alelnök elmondta, leghamarabb a jövő hét közepén derül ki, hogy a koronavírusos megbetegedéssel küzdő kapus, Janurik egyáltalán részt vehet-e a tornán.


Ferencvárosi klubtársai egy kivétellel szerdán csatlakoztak a nemzeti együttes keretéhez, mivel negatív lett valamennyi tesztjük. Szöllősi-Zácsik Szandra azonban sérülés miatt csak Spanyolországban csatlakozik, vagyis ki kell hagynia pénteken és vasárnap az olimpiai címvédő franciák elleni barátságos mérkőzéseket Párizsban.
Kézilabda
Lemondta a vb szereplést a magyar válogatott egyik legjobb játékosa
17/11/2021 11:32
Kirsner kijelentette, a szövetség vezetősége a legjobb nyolc közé jutást várja el a válogatottól. Hangsúlyozta, nem lesz tét nélküli a torna a magyarok számára, mivel a következő olimpiai kvalifikációs világbajnokságig már csak két év, a párizsi ötkarikás játékokig pedig két és fél esztendő van hátra, ezért minden edzést és minden meccset ki kell használni a csapatépítés érdekében.
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány már két héttel ezelőtt a nemzetközi szövetség honlapján kijelentette, hogy legalább a negyeddöntőig eljutna a csapattal. Az augusztus végén kinevezett edző szerdán úgy fogalmazott, a világbajnokság nemcsak arról fog szólni, hogy a fiatal játékosok tapasztalatot szerezzenek, hanem arról is, hogy teljesíteniük kell, és elérni a szövetség által kitűzött célt.
A szakvezető hozzátette, nincsenek egyszerű helyzetben, mert a ferencvárosiak eddigi kényszerű távolléte miatt némileg felborult a felkészülésük, és csak egy közös edzésük lesz a Párizsba utazás előtt.
"Szerencsére nem először találkozunk, voltak már közös edzéseink és meccseink is. Bízom benne, hogy a legjobb tudásunk szerint játszunk majd a világbajnokságon"
- nyilatkozta Golovin.
A franciák elleni két találkozó kapcsán megjegyezte, az a céljuk, hogy felzárkózzanak a világelithez, ehhez pedig olyan csapatokkal kell játszaniuk, akik oda tartoznak. Várakozásai szerint a pénteki és a vasárnapi mérkőzés részükről a védekezésről és a visszafutásról fog szólni, ebben pedig nagyot kell javulniuk, ha jó eredményt akarnak elérni Spanyolországban.
Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a vb csoportkörében jövő csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, december 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában. Golovin szerint a sorsolás kedvező számukra, mert meccsről meccsre erősebb ellenfelekkel játszanak.
Hozzáfűzte, próbálták megtartani a rutinos játékosokat, és mellettük felépíteni a fiatalokat, de ez az elképzelésük felborult - például azért, mert Tomori Zsuzsanna lemondta a szereplést -, így sok a fiatal a keretben, és hiányoznak az idősebbek.


Az idei lesz a 25. női világbajnokság - és a 23., amelyre a magyar válogatott kijutott -, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornának december 1-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castelló és Torrevieja ad otthont.
Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kerül a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozhat Granollersben.
Forrás: MTI
World Championship
Több a kérdőjel az ideálisnál Golovin első világbajnoki keretében
11/11/2021 11:17
Kézilabda
Két góllal győzte le a bosnyákokat az Eb-re készülő férfi kéziválogatott
05/11/2021 18:17