A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) a koronavírus-járvány miatt hétfőn törölte a június 22. és július 4. közötti időpontra tervezett magyarországi férfi junior világbajnokságot.


A 32 csapatosra tervezett eseményt Budapesten és környékén rendezték volna meg.
Az IHF tanácsának döntése értelmében számos utánpótlás-világversenyt töröltek, így - a magyar szövetség (MKSZ) sajtóközleménye szerint - a tavalyról elhalasztott női junior és ifjúsági világbajnokságot, a férfi ifjúsági világbajnokságot, valamint az U17-es strandkézilabda-világbajnokságot sem rendezik meg, de a felnőtt strandkézilabda-világbajnokság is elmarad.
Kézilabda
Ötgólos vereséget szenvedett a vb-re készülő magyar női kézilabda-válogatott
26/11/2021 21:55
"Nagyon sajnáljuk, de megértjük az IHF döntését, hiszen még az is kérdéses volt, hogy nézők előtt vagy buborékban kellene megrendezni az immár 32 csapatos világbajnokságot"
- mondta
Horváth Gabriella
, az MKSZ főtitkára.
Hozzátette, az elmúlt években Magyarország rendre jó házigazdának bizonyult, számos elismerést kapott a nemzetközi és az európai szövetségtől, ezt a tornát is nagy reményekkel várták, de el kell fogadniuk a döntést.
A tervek szerint jövő januárban Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Kassán és Pozsonyban rendezik a felnőtt férfi Európa-bajnokságot.
MTI
Bajnokok Ligája
Európa egyik legforróbb arénájában győzött a Szeged
25/11/2021 21:34
Bajnokok Ligája
Javította múlt heti kisiklását a Telekom Veszprém
25/11/2021 19:43