A visszavágót jövő vasárnap rendezik. Az FTC-nek összesen két sikeres párharcra van szüksége a főtáblára jutáshoz.
A Ferencváros legutóbb 2009 novemberében játszott nemzetközi tétmérkőzést, amikor a KEK-ben kettős vereséggel búcsúzott a szlovén Cimos Koperrel szemben.
Az NB I-ben legutóbb negyedik helyezett FTC keretéből ezúttal Bohács Sándor és Török Ádám hiányzott.
Bajnokok Ligája
Mrkva megbabonázta a szegedi játékosokat - ötgólos vereséget szenvedett Kielben a PICK Szeged
TEGNAP - 18:47
Jól kezdtek a vendégek, akik a 12. percben vezettek először két góllal. Ezt követően a román együttes egy 5-1-es sorozattal használta ki, hogy ellenfele játéka némiképp kapkodóvá vált. A hazaiak a várakozásoknak megfelelően keményen védekeztek és előnyben részesítették a gyors támadásokat, ráadásul kapusuk, Anton Terekhov remekül védett.
Borbély Ádám is bravúrosan teljesített az FTC hálója előtt, erre alapozva csapata a hajrában - 13 perc után - ismét vezetett, a szünetben 14-15 volt az állás.
A második félidőt is remekül kezdte a magyar csapat, 22-17-re elhúzott, erre reagálva a román bajnoki ezüstérmes Nagybánya támadásban kapusa lecserélésével létszámfölényt teremtett. Védekezésben szinte tökéletes volt a Ferencváros, ezt kihasználva Borbély továbbra is remekelt, míg a túloldalon visszaesett a védési hatékonyság. A hazaiak a hajrában is igyekeztek csökkenteni a különbséget, ezt az FTC gyors ellenakciókkal használta ki, és nagy meglepetésre kilenc góllal győzött.
Kovacsics Péter nyolc, Nagy Bence hét, a hazaiaknál Anderson Da Silva Mollino hat gólt lőtt. Borbély Ádám 43 lövésből 16-ot hárított.
A Magyar Kupa-ezüstérmes Fejér-B.Á.L. Veszprém a selejtező második körében kapcsolódik be a küzdelmekbe. A bajnoki bronzérmes Balatonfürednek nem kell selejtezőt játszania, a csoportkörben kezdi meg szereplését.
Eredmény, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
CS Minaur Baia Mare (román)-Ferencvárosi TC 27-36 (14-15)
  • lövések/gólok: 45/27, illetve 47/36
  • gólok hétméteresből: 2/0, illetve 2/1
  • kiállítások: 0, illetve 8 perc
MTI
Bajnokok Ligája
Kézi-BL: A Veszprém a vártnál nagyobb csatában győzte le a román bajnokot
28/09/2022 - 18:46
Kézilabda
Esélyesként kapott ki a Ferencváros az El-selejtezoben
27/09/2022 - 18:56