„Helyszíneink készen állnak, már csak a pályaborítások befejezése van hátra. Közben az edzőcsarnokok renoválásán dolgozunk”

– mondta Hisham Nasr. A 2021 januárjában Egyiptomban rendezendő 27. férfi kézilabda-világbajnokság szervezőbizottságának elnöke a torna hivatalos honlapján keresztül jelentette be az eseményhez kapcsolódó fejleményeket, és ismertette a jelenlegi helyzetet is.


A szervezőbizottság elnöke kiemelte, mindennel készen lesznek december végéig. A kézilabdának köszönhetően ugrásszerű fejlődésen ment keresztül a sport infrastruktúrája Egyiptomban, így elmondása szerint bármely más teremsportág tornájának megrendezésére készen állnának. A szurkolókat érintő kérdésre Hisham Nasr azt felelte, félházzal tervezik lebonyolítani a világversenyt.

Hisham Nasr |

Fotó: Eurosport

Kézilabda
Danyi győri menesztése a válogatott egyensúlyát is boríthatja
16 ÓRA
„Mi is a koronavírus és a helyzet alakulásának megfelelően igyekszünk reagálni a történésekre. Több forgatókönyvünk is van a szurkolók beengedésére: jelen állás szerint az orvosi bizottság a sportcsarnokok 50 százalékos kihasználását engedélyezi. Van tervünk arra is, ha esetleg csak harminc százalékkal működhetünk, de arra is, hogy semmilyen korlátozás ne legyen a nézőszám tekintetében, amennyiben annyit javulna januárra a helyzet. Persze minden eshetőségre megvan a betartandó protokoll.”
A játékosok számára az orvosi bizottság külön tervet állított fel, mely esetükben a teljes buborékrendszert jelenti majd. Emiatt semmilyen személyes, fizikai kapcsolatban nem lehetnek senkivel a buborékon kívül, melyet „vörös zónának” neveztek el.
„Csak a vörös zónában »elszigeteltek« léphetnek be a pályára és az öltözőbe. Ezen kívül lesz a narancssárga zóna, ahol a PCR-teszteket végzik. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megóvjuk a résztvevők egészségi állapotát, a kormány több millió egyiptomi fontot költ a megelőzésre. Látjuk, Európában a korlátozások ellenére is rendeznek sporteseményeket, és a női kézilabda Európa-bajnokság is meg lesz tartva – szigorú feltételekkel. Reméljük, nem lesz még rosszabb a helyzet januárban és megrendezhetjük a világbajnokságot.”
Az első alkalommal 32 csapatosra bővített vb-t január 13. és 31. között rendezik négy helyszínen.
handballegypt2021.com
Kézilabda
Ezért érdemes megfontolni a támadóidő bevezetését a kézilabdában
EGY NAP
Kézilabda
Nem jött össze az EHF-kupa címvédés, a Nantes nyerte a döntőt
09/05/2021 18:44