Juhász Ádám, a Tatabánya irányítóként és balszélsőként is bevethető játékosa nem került be a magyar férfi kézilabda-válogatott szűkített, 21 fős keretébe a januári, egyiptomi világbajnokság előtt.

Bartók Donát, a spanyol Bidasoa Irún jobbátlövője, és Faluvégi Rudolf, a német TVB Stuttgart irányítója már a bő, 35 fős keretéből is hiányzott.
A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint Gulyás István szövetségi kapitány csapata vasárnap Győrben kezdi a felkészülést, január 8-án Szlovákia válogatottjával játszik barátságos mérkőzést, majd január 13-án utazik Egyiptomba.
Kézilabda
Danyi győri menesztése a válogatott egyensúlyát is boríthatja
EGY ÓRA
Az edzőtáborhoz a Telekom Veszprém játékosai - akik jövő hétfőn és kedden a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében szerepelnek -, valamint a Norvégiában kézilabdázó Máthé Dominik később csatlakozik.
"A januári Európa-bajnokságon és az őszi Eurokupa-mérkőzéseken bizonyította már a keret döntő része, hogy számíthatunk rájuk, és jónéhányan mostanában tértek vissza a koronavírus-fertőzés után. Örülünk annak is, hogy többen ott lehetnek a kerettel immár honosításukat követően, reményeink szerint tovább erősítik a válogatottat"
- mondta el a kerethirdetés kapcsán Gulyás István.
A magyar csapat a gízai A csoportban január 15-én a Zöld-foki Köztársaság, 17-én Uruguay, 19-én pedig Németország válogatottjával találkozik. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe, ahol négy hatos csoportban játszanak a résztvevők. A középdöntő-csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.
A magyar válogatott kerete:
kapusok:
Borbély Ádám (Veszprémi KKFT), Mikler Roland (MOL-Pick Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém)
jobbszélsők:
Hornyák Péter (Grundfos Tatabánya), Pedro Rodríguez Álvarez (Balatonfüredi KSE)
jobbátlövők:
Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Balogh Zsolt (Grundfos Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum, norvég)
irányítók:
Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (Csurgói KK), Lékai Máté (Telekom Veszprém), Nagy Bence (Ferencváros)
beállók:
Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Rosta Miklós (MOL-Pick Szeged), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya), Topic Petar (Balatonfüredi KSE)
balátlövők:
Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock, lengyel)
balszélsők:
Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)
A torna rajtjára 16 játékos nevezhető, a világbajnokság során öt cserére van lehetőség.
A magyarokkal azonos csoportban szereplő német férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn kihirdette keretét a januári, egyiptomi világbajnokságra.
A bő keret tagjai közül Hendrik Pekeler, Steffen Weinhold, Finn Lemke és Patrick Wiencek a koronavírus-járvány miatt korábban visszamondta a szereplést, Fabian Wiede, Franz Semper és Tim Suton pedig sérült, így rájuk sem számíthat Alfred Gislason szövetségi kapitány.
"Ez kétségtelenül óriási gyengülés, de most lehetőséget kapnak olyan játékosok is, akiknek egyébként nem igazán lett volna esélyük eljutni a tornára"
- nyilatkozta az izlandi edző. Hozzátette, rendkívül kemény munka áll előttük, hiszen rövid idő alatt kell begyakorolniuk egy új játékrendszert.
"Improvizálnunk kell, de a szövetségi kapitányunk a világ egyik legjobb edzője, és erre is megtalálja majd a megoldást" - szögezte le a kapus Johannes Bitter. Hozzáfűzte, a hiányzó játékosokat nem lehet pótolni, ezért módosítani kell az elvárásokat, hiszen nélkülük már nem számít esélyesnek a német csapat.
Gislason közölte, nem tart attól, hogy további játékosok mondják le a szereplést, mert akik így döntöttek, már ősszel is aggódtak, a többiek viszont azt mondták, ott lesznek Egyiptomban.
A német válogatott kerete:
kapusok:
Andreas Wolff (Lomza Vive Kielce, lengyel), Johannes Bitter (TVB Stuttgart), Silvio Heinevetter (MT Melsungen)
balszélsők:
Uwe Gensheimer (Rhein-Neckar Löwen), Marcel Schiller (Göppingen)
balátlövők:
Julius Kühn (MT Melsungen), Christian Dissinger (Vardar Szkopje, északmacedón), Paul Drux (Füchse Berlin), Fabian Böhm (Hannover-Burgdorf)
irányítók:
Philipp Weber (DHfK Leipzig), Juri Knorr (GWD Minden), Marian Michalczik (Füchse Berlin)
jobbátlövők:
Kai Häfner (MT Melsungen), David Schmidt (Bergischer HC), Antonio Metzner (HC Erlangen)
jobbszélsők:
Tobias Reichmann (MT Melsungen), Timo Kastening (MT Melsungen)
beállók:
Jannik Kohlbacher (Rhein-Neckar Löwen), Johannes Golla (SG Flensburg-Handewitt), Sebastian Firnhaber (HC Erlangen)
MTI
Kézilabda
Ezért érdemes megfontolni a támadóidő bevezetését a kézilabdában
7 ÓRA
Kézilabda
Nem jött össze az EHF-kupa címvédés, a Nantes nyerte a döntőt
TEGNAP 18:44