Női kézilabda BL - Döntetlennel kezdte a negyeddöntőt a Győr

Eredmény, negyeddöntő, első mérkőzés:
  • Brest Bretagne (francia)-Győri Audi ETO KC 21-21 (11-8)
Kézilabda
Egy álom teljesült Győrben: Görbicz Anita lett a Győri Audi ETO KC új elnöke
05/04/2022 17:01
Egy percet sem adtak maguknak és ellenfelüknek a csapatok, hogy bemelegedjenek és játékba lendüljenek, a kezdés pillanatától nagy volt a küzdelem. Jól kezdtek a franciák, a 12. percben már 7-4-re vezettek a többet hibázó ETO ellen. Ambros Martín vezetőedző csakhamar időt kért, ám csapata több mint öt percig nem talált a hálóba, így nem változott a játék képe. A meccs harmadánál már 10-5 volt az állás, a győriek büntetőből sem voltak eredményesek, a Brest viszont remekül védekezett.
Ebben az időszakban a vendégcsapatból hiányzott a lendület, az átütőerő, és nem volt olyan játékos, aki ezen segíteni tudott. Az ETO nyitott védekezésre váltott, és a kapus Laura Glauser bravúrjainak köszönhetően csak 11-8-as hátrányban volt a szünetben.
A második félidőt rosszul kezdték a franciák, ezért egy gólra csökkent az ötszörös BL-győztes Győr hátránya. Glauser helyére Amandine Leynaud érkezett a vendég kapuba, és hasonlóan jól teljesített, mint honfitársa. Továbbra is sok volt a hiba mindkét oldalon, ám amikor az 51. percben Anne Mette Hansen gólt lőtt, 3-3-as állást követően ismét döntetlen volt az állás (18-18). A dán balátlövő következő góljával a meccs során először az ETO állt jobban. Másfél perccel a vége előtt 20-20-nál Veronica Kristiansen hétméterest rontott, de Pauletta Foppa góljára Estelle Nze Minko válaszolni tudott, így 21-21 lett a végeredmény.
"Nem vagyok boldog, a játékkal nem vagyok elégedett, maximum azzal, ahogy küzdöttünk ma. Magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, sokszor megremegtünk" - értékelt a klub honlapján Ambros Martín.
"Egy izgalmas meccs volt, nagy hullámvölgyekkel. A védekezésünknek köszönhetően értük el a döntetlen eredményt" - jellemezte a mérkőzést a spanyol szakvezető.
A házigazdáknál Helene Gigstad Fauske öt, Monika Kobylinska és Foppa négy-négy gólt lőtt, Sandra Toft 42 százalékkal védett (36/15). A túloldalon Kristiansen hat, Rü Unhi négy találattal zárt, Amandine Leynaud és Laura Glauser is kilenc védést mutatott be.
A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, és három győri siker mellett ötödször zárult döntetlennel a meccs.
(MTI)
Kézilabda
Megszakadt a Győr hetvenmeccses veretlenségi sorozata
19/02/2022 19:00
Kézilabda
Élete legnehezebb döntését hozta meg a Győr olimpiai bajnok kapusa
21/01/2022 16:17