Az első tíz percben a szlovénok jól használták ki azokat a hibákat, amelyeket ellenfelük támadásban elkövetett, de ellépni nem tudtak, mert az FTC felállt védőfala jól működött. A folytatásban nagyon hasonló volt a két csapat teljesítménye támadásban, védekezésben, illetve a hibák számában és típusában is, ezért sokáig egyik sem tudott számottevő előnyt kialakítani. A hajrában egy hármas gólsorozattal 14-11-re megugrott a Krim, a szünetben azonban ismét csak egy gól volt a különbség.
A hazaiak 22-19-nél vezettek ismét hárommal, ekkor Elek Gábor vezetőedző újból időt kért. A következő három gólt szintén a Krim lőtte, ezért a Ferencváros szakvezetője a 46. percben az utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta, és ezzel sikerült megfékezni a szlovénokat. Az utolsó tíz percet Emily Bölk nélkül játszotta le az FTC, a német balátlövőt a harmadik kiállítása miatt végleg kizárták. A magyar együttesnek nem volt szerencséje, többször a kapufát találta el. A házigazdák hatékonyan védekeztek, az utolsó három találatot ők szerezték, így végül héttel nyertek.
A mezőny legeredményesebb játékosa a szlovénok jobbátlövője, Ana Gros volt, aki 16 lövésből 13 gólt lőtt, így őt választották a meccs legjobbjának. A vendégeknél Angela Malestein hét, Emily Bölk hat találattal zárt. A kapusok közül Jovana Risovic 41,5 százalékos védési hatékonysággal (41/17) járult hozzá a sikerhez, Janurik Kinga kilenc, Suba Sára két lövést védett.
Bajnokok Ligája
Nagy László nem tartotta reálisnak a Veszprém négy közé jutását
TEGNAP 08:56
A két csapat 12. egymás elleni tétmérkőzésén a Krim hat vereség mellett hatodik alkalommal nyert. Az FTC legutóbb a 2002-es elődöntőben tudott párharcot nyerni a BL egyenes kieséses szakaszában.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Érden. A párharc győztese a negyeddöntőbe jut, ahol a címvédő norvég Vipers Kristiansanddal találkozik.

Forrás: MTI
Kézilabda
Micsoda végjáték! Az összgólkülönbség döntött a bajnoki cím sorsáról a női kézilabda NB I-ben
TEGNAP 18:16
Bajnokok Ligája
Ráijesztett a tavalyi döntős, de nem tudta megakadályozni a Veszprém négyes döntőbe jutását
18/05/2022 18:34