A házigazda Egyiptom válogatottja 35-29-re legyőzte Chilét a férfi kézilabda-világbajnokság szerdai nyitómérkőzésén Kairóban.


A kezdés előtti, nagyszabású nyitóünnepségen Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államelnök is beszédet mondott.
"A világ egyik legjelentősebb és legnagyobb sporteseményének megrendezésével üzenetet közvetítünk, amely megerősíti, hogy a világ most már képes alkalmazkodni ahhoz az új valósághoz, amelyet a koronavírus-járvány kényszerített ránk" - mondta. Hozzátette, szolidaritással és alkalmazkodóképességgel szembe lehet nézni a kihívásokkal, és le lehet győzni a megpróbáltatásokat.
Tokyo 2020
Megsérült a magyar kéziválogatott sztárja, véget ért számára az olimpia
2 ÓRÁJA
"Remélem, ez az esemény fény lesz a sötét alagút végén, egy történelmi torna, amelyre a világ követendő példaként tekint" - mondta Hasszan Musztafa, a nemzetközi szövetség egyiptomi elnöke. Hangsúlyozta, sajnálja honfitársait, akik nézőként szívesen kilátogattak volna a csarnokokba, mivel a világbajnokságot a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik. Hozzáfűzte, a legrosszabb forgatókönyv a torna törlése lett volna, ezért döntöttek úgy, hogy szurkolók nélkül rendezik meg.
A Telekom Veszprém egyiptomi jobbátlövője, Omar Jahja nyolc lövésből négy gólt szerzett a nyitómérkőzésen.
A kairói G csoport tagja még Svédország és Észak-Macedónia.
A január 31-éig tartó világbajnokságon először vesz részt 32 csapat. A magyar válogatott a gízai A csoportban pénteken a Zöld-foki Köztársaság csapatával játssza első meccsét.
Eredmény, csoportkör, 1. forduló, G csoport (Kairó):
Egyiptom - Chile 35-29 (18-11)
MTI
Tokyo 2020
Körömrágós hajrá után fájó, egygólós vereség a franciáktól
EGY NAPJA
Kézilabda
Tokió 2020 - Spain - Sweden - Kézilabda – Olimpiai főhírek
EGY NAPJA