A Ferencváros 33-27-re legyőzte a horvát Podravka Koprivnica csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, szombaton Érden.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Podravka Koprivnica (horvát) 33-27 (15-15)
Bajnokok Ligája
Nagy László nem tartotta reálisnak a Veszprém négy közé jutását
19 ÓRÁJA
  • lövések/gólok: 56/33, illetve 51/27
  • gólok hétméteresből: 4/4, illetve 0
  • kiállítások: 8, illetve 6 perc
A magyar csapat keretéből Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita és Tóth Nikolett hiányzott sérülés miatt.
Sok hibával kezdődött a találkozó, amelynek elején a horvátok 4-1-re elléptek, majd az FTC játéka átmenetileg összeszedettebbé vált, ez egyenlítést eredményezett (6-6). A Podravka a folytatásban jól használta ki a házigazdák védekezésének hiányosságait és a 18. percre újra háromgólos különbséget alakított ki. Janurik Kinga védéseire alapozva a Ferencváros emberelőnyben megint egyenlített, és mivel az első félidő utolsó négy percében nem született gól, a szünetben döntetlen (15-15) volt az állás.
A második felvonást az egyre hatékonyabban védekező magyar bajnokcsapat kezdte 4-1-es sorozattal, és mivel a lendülete a folytatásban is kitartott, illetve Janurik továbbra is remekül védett, egy újabb 5-0-s széria következett, így a 42. percre eldőlt a mérkőzés. A házigazdák ekkor nem is emlékeztettek az első félidőben látott önmagukra, támadásban és védekezésben is sokkal jobban teljesítettek, ennek köszönhetően magabiztosan győztek.
A mezőny legeredményesebb játékosa a magyar csapat világbajnok holland jobbszélsője, Angela Malestein volt kilenc góllal, Szöllősi-Zácsik Szandra és Alicia Stolle egyaránt ötször talált be, ahogyan a túloldalon Dejana Milosavljevic és Dijana Mugosa is. Janurik Kinga 11 védéssel zárt.
A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon, az FTC egy döntetlen mellett nyolcadszor nyert.
Az egy győzelemmel és egy döntetlennel álló Ferencváros egy hét múlva az orosz Rosztov-Don otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.
később:
B csoport:
Krim Mercator Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC 18.00
Kézilabda
Micsoda végjáték! Az összgólkülönbség döntött a bajnoki cím sorsáról a női kézilabda NB I-ben
TEGNAP 18:16
Bajnokok Ligája
Ráijesztett a tavalyi döntős, de nem tudta megakadályozni a Veszprém négyes döntőbe jutását
18/05/2022 18:34