Női kézilabda BL - Győzelemmel zárta a csoportkört a Ferencváros
Az FTC nyolc győzelemmel, három döntetlennel, valamint három vereséggel zárta a csoportkört, és a negyeddöntőbe jut, tehát nem kell pályára lépnie a rájátszás első fordulójában, amennyiben a 18 órakor kezdődő mérkőzésen a francia Brest Bretagne legyőzi az orosz Rosztov-Dont.

Kézilabda
Ennél izgalmasabb nem is lehetne a női kézilabda NB I
14/05/2022 17:30

Eredmény, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, A csoport:

  • FTC-Rail Cargo Hungaria - Borussia Dortmund (német) 23-21 (12-11)
A hazaiak keretéből ezúttal Bíró Blanka és Julia Behnke, a vendégektől Amelie Berger, Tina Abdulla, Mie Sophie Sando és Merel Freriks hiányzott, ezért csak tíz mezőnyjátékost tudtak benevezni.
Több mint öt percet kellett várni a magyar csapat első góljára, de a gárda a 11. percben átvette a vezetést. Az első félidő közepén több mint nyolc percig nem talált be az FTC, ám ezt a németek nem tudták kihasználni, mert tíz percen keresztül ők sem szereztek gólt. A magyar bajnoki címvédő hárommal ellépett, de sokasodtak a hibák, ezért Elek Gábor vezetőedző időt kért. A Borussia a hajrában is jól tartotta magát, és mindössze 12-11-es hátrányban volt a szünetben.
A második felvonás elején is jól védekezett mindkét együttes, támadásban viszont ezúttal a Ferencváros bizonyult hatékonyabbnak és egy 4-0-s sorozattal ismét ellépett ellenfelétől. Váratlanul nagyot fordult a játék képe, a házigazdák megint sokat rontottak támadásban, csaknem kilenc percig nem találtak be. Yara ten Holte bravúros védéseket mutatott be, ezt a Borussia egy 6-0-s sorozattal használta ki és ismét vezetett (17-19).
A fáradni látszó vendégek azonban ezúttal sem tudták megőrizni az előnyüket, az FTC ismét keményen védekezett, egy 5-1-es sorozattal fordított, és Janurik Kinga védéseivel, illetve Szucsánszki Zita góljával biztosította sikerét.
A magyar csapatban Alicia Stolle és Szöllősi-Zácsik Szandra, a németeknél Laura Van der Heijden zárt négy góllal. A kapusok közül Janurik 11, Ten Holte kilenc védést mutatott be.
később:
B csoport: Vipers Kristiansand (norvég)-Győri Audi ETO KC 18.00
Forrás: MTI
Bajnokok Ligája
Hétgólos előnyt szerzett a Veszprém a BL-negyeddöntőben
12/05/2022 18:55
Kézilabda
Győri ETO KC-Esbjerg csata jön a Bajnokok Ligája elődöntőjében
10/05/2022 17:40