Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Megérkezett az örömhír, Rosta Miklós elhagyta a kéziválogatottat

Eurosport Magyarország

Publikálva 21/01/2024 - 12:12 GMT+1

A beálló Rosta Miklós - gyermeke születése miatt - vasárnap elhagyta a németországi Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatottat.

Rosta Miklós

Fotó: AFP

"Tudtuk, hogy Miklósék gyermekének születése az Európa-bajnokság idejére eshet, és mivel ennél fontosabb dolog nincs az életben, természetesen ő is és a csapat is felkészült rá, hogy bármelyik pillanatban hazautazhat, vasárnap reggel pedig el is indult" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapján José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány.
Hozzátette, sok szeretettel várják vissza Rostát, de azt egyelőre nem lehet tudni, mikor érkezik vissza Kölnbe a Dinamo Bucuresti beállója.
A magyar válogatott jelenleg a második helyen áll középdöntős csoportjában, és hétfőn 20.30-tól a házigazda Németország, szerdán 18 órától pedig az olimpiai címvédő Franciaország ellen lép pályára. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.
Rostát hétfőn minden bizonnyal Szöllősi Szabolcs pótolja majd, aki eddig nem szerepelt a keretben.
A 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságról Lékai Máté és Balogh Zsolt utazott haza hasonló okok miatt, Bodó Richárd pedig - ugyancsak gyermeke születése miatt - kihagyta a 2021-es vb első csoportmeccsét.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés