Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kézi-Eb: Vitás végjátékban győzte le Dánia Svédországot

Eurosport Magyarország

Frissítve 19/01/2024 - 22:41 GMT+1

A világbajnok Dánia 28-27-re legyőzte a címvédő Svédországot az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában.

A végig szoros rangadón Dánia egy góllal legyőzte Svédországot

Fotó: AFP

Sokáig rendkívül szoros volt a pénteki, hamburgi meccs, majd hét és fél percig nem találtak be a svédek, ezt ellenfelük egy 4-0-s sorozattal használta ki. A második félidőben többször is felzárkózott egy gólra a címvédő. A dánok a hajrában hat és fél percig nem lőttek gólt, majd Magnus Landin betalált, és bár hosszas videózás után ezt nem adták meg, a svédek utolsó gólját is érvénytelenítették, így a kissé kaotikus végjátékban Dánia győzött.
Mathias Gidsel tíz góllal járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Hampus Wanne kilenc alkalommal talált be.
Az eddig szokatlan módon küszködő Norvégia három góllal legyőzte Hollandiát. A találkozón a skandinávoknál Magnus Gullerud hét, a hollandoknál Rutger ten Velde nyolc góllal volt csapata legeredményesebbje.
A portugálok szintén hárommal nyertek a szlovénok ellen a II. csoportban. A mérkőzés legjobbja a portugálok 21 éves irányítója, Martim Costa volt, aki 14 kísérletéből 11 gólt szerzett. A győztes együttesből Miguel Martins, a Szeged irányítója egyszer volt eredményes, a vesztes szlovénektől Gasper Marguc, a Veszprém jobbszélsője és Dean Bombac, a Szeged irányítója gól nélkül zárt, míg a Tisza-partiak balátlövője, Borut Mackovsek tíz lövésből hetet gólra váltott.
Eredmények, középdöntő, 2. forduló, II. csoport:
  • Dánia-Svédország 28-27 (17-15)
  • Norvégia-Hollandia 35-32 (16-18)
  • Portugália-Szlovénia 33-30 (18-17)
Az állás: 1. Dánia 6 pont, 2. Svédország 4 (84-78), 3. Portugália 4 (97-99), 4. Norvégia 2 (94-97), 5. Szlovénia 2 (80-88), 6. Hollandia 0
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása