Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lékai: Semmit nem tudunk kirázni a kisujjunkból, a mi erőnk a csapatban rejlik

Eurosport
Eurosport

Frissítve 18/01/2022 - 16:19 GMT+1

Lékai Máté a magyar kézilabda-válogatott ásza beszélt a ma esti sorsdöntő Izland elleni Eb-mérkőzés előtt arról, hogy mi kell a sikerhez.

Lékai Máté

Fotó: AFP

Lékai Máté a MOL Csapat oldalán beszélt a magyar válogatott számára sorsdöntőnek számító Izland elleni Eb-mérkőzés előtt arról, hogy mi a válogatott erőssége és mi kellhet ahhoz, hogy meglegyen a hőn áhított siker.

Az irányító klasszis szerint az egyéni képességeket nézve hátrányból indulunk Izland ellen, de egy ilyen erős mezőnyben ez szinte mindenki ellen így van, viszont csapatként bárki ellen lehet esélyünk.
A Hollandia elleni, meglepő vereséget Portugália ellen feledtette a férfi kézilabda-válogatott, amely hatalmas meccsen, óriási izgalmak közepette győzte le ellenfelét. A portugálok legyőzésével él a remény a továbbjutásra, de a csoportkör harmadik (utolsó) fordulójában győzni kell Izland ellen, hogy meglegyen a középdöntő. És az sem mindegy, mennyivel.
A csapat vezére a portugálok ellen is Lékai Máté volt - bár ezúttal nem ő volt a legeredményesebb játékosunk, hanem a mindent eldöntő gólt szerző Máthé Dominik -, a veszprémi irányító az első félidőben inkább előkészített, a másodikban pedig fontos gólokkal segítette a csapatot a rendkívül fontos győzelemhez.
““Én vagyok az irányító, ezért támadásban értelemszerűen én vagyok a csapat vezére. Pont úgy, ahogy védekezésben Sipi [Sipos Adrián], vagy [Bánhidi] Bence, ha egészséges. De nem nagyon szeretem, ha a sajtó vagy a szurkolók kiemelnek bárkit is, mert az az igazság, hogy mi sehova nem jutunk, ha nem csapatként játszunk” - szögezte le Lékai.
picture

Lékai Máté tudja, hogy Izland ellen mindenkitől a maximum kell a hőn áhított sikerhez

Fotó: Other Agency

VILÁGSZTÁROK NÉLKÜL A CSAPATBAN BÍZHATSZ
“Mi nem Dánia vagyunk, nincs egy sornyi világklasszisunk, akik közül ha egynek jó napja van, már nagy baj nem éri a csapatot. Mi semmit nem tudunk kirázni a kisujjunkból, mindig maximális koncentrációval és odaadással kell pályára lépnünk, mert ez az erősségünk. Vannak kiváló játékosaink, az egyéni képességek megvannak, de ha egyénieskedni kezdenénk, egy Eb-erősségű mezőnyben nem sokra jutnánk. A mi erőnk a csapatban rejlik, illetve abban, hogy tudunk egymásért is küzdeni. Ha csapatként jól működünk, akkor versenyben tudunk lenni a legjobbakkal is, ha viszont nem, akkor jön a fogcsikorgató küzdés.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés