Férfi kézilabda-Eb - Magabiztos izlandi siker a magyar csoportban

Az MVM Dome-ban rendezett pénteki mérkőzésen eleinte szorosan alakult az állás, a 14. percben volt először két gól a különbség, ekkor Izland 7-5-re vezetett. Ezután egyszer még egyenlítettek a portugálok (7-7), a folytatásban viszont az északi szigetország csapata jobban védekezett, így ellenfele lövésig sem jutott el néhány támadás végén.
A szünetben néggyel vezetett Izland, majd a második felvonás elején tovább növelte a különbséget. Az előző kontinenstornán hatodik, a tokiói olimpián kilencedik helyezett Portugália nyitott védekezéssel, illetve kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott, de nem járt sikerrel, mert ellenfele ebben az időszakban is remekül védekezett és hatékonyan támadott.
European Championship
A magyarországi "embertelen" körülményeket okolja legnagyobb sztárja sérüléséért az izlandi edző
15 ÓRÁJA
Mivel egyik csapat sem erőltette a lerohanásokat, a fáradtság vélhetően nem nehezíti majd a dolgukat vasárnap, amikor a B csoportban 18 órától a magyarok Portugáliával játszanak, 20.30-tól Izland ellenfele Hollandia lesz. A középdöntőbe az első két helyezett kerül és magával viszi a másik továbbjutó elleni eredményét.
Pozsonyban a lengyelek 36-31-re legyőzték Ausztriát. A Pick Szeged osztrák balszélsője, Sebastian Frimmel nyolc gólt lőtt.
Eredmények, csoportkör, 1. forduló:
B csoport (Budapest):
  • Izland-Portugália 28-24 (14-10)
D csoport (Pozsony):
  • Lengyelország-Ausztria 36-31 (17-14)
European Championship
Az izlandiak sorsa innentől Dánia és Franciaország kezében van
TEGNAP 16:26
European Championship
Hiába vezettek a szünetben, szoros csatában végül kikaptak az izlandiak az Eb-n
24/01/2022 18:12